Élet-Stílus

Külföldre igazol a válogatott beállós

Szamoránsky Piroska, az FTC válogatott kézilabdázója a montenegrói Buducnost Podgoricához szerződik. A szövetség eközben közölte, hogy hat rangos nemzetközi esemény megrendezésére pályázik.

A handball.hu értesülése szerint a 23 esztendős Szamoránsky két évre ír alá Zsiga Gyula és Kindl Gabriella klubjához. A kétszeres magyar bajnok, EHF Kupa-győztes, olimpiai negyedik helyezett beállós pótlásáról már gondoskodott az FTC, februárban ugyanis megszerezte az anyagi csőd szélén álló Dunaferrtől Balogh Barbarát.

„Magyar és külföldi klubok egyaránt kerestek, de én mindenáron külföldre szerettem volna igazolni, így a Valcea és a Podgorica között kellett választanom… Zsiga Gyulával sokat dolgoztunk együtt mind a válogatottnál, mind a Fradiban, jól ismerem, nagyon jó edzőnek tartom, így természetesen az ő személye is sokat számított” – nyilatkozta Szamoránsky.

Egy régi ismerőssel fog együtt dolgozni (MTI)

Egy régi ismerőssel fog együtt dolgozni (MTI)

Hat rangos nemzetközi esemény, köztük a 2013-as férfi világ- és a 2014-es férfi Európa-bajnokság megrendezésére pályázik a Magyar Kézilabda Szövetség.

Az MKSZ az eddigi gyakorlatának megfelelően a továbbiakban is arra törekszik, hogy Magyarország legalább egy-két évente jelentős nemzetközi kézilabda-rendezvénynek adhasson otthont.

A hazai szövetség – kronológiai sorrendben – az európai szövetség (EHF) 2010-es végrehajtó bizottsági ülésének, a 2011-es EHF elnöki konferenciának, a nemzetközi szövetség (IHF) 2011-es kongresszusának, a 2012-es női junior, valamint a 2013-as felnőtt férfi világbajnokságnak, illetve a 2014-es felnőtt férfi Európa-bajnokságnak a megrendezésére kíván pályázatot benyújtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik