Élet-Stílus

Armstrong a kulcscsontját törte

Lance Amstrong hatalmasat bukott a Vuelta Castilla-León névre keresztelt kerékpáros verseny első szakaszán. Az amerikai bringás a kulcscsontját törte.

A televíziós felvételek tanúsága szerint Lance Amstrongot fájdalmas arccal segítették beszállni a mentőkocsiba, miután többedmagával bukott az ötnapos spanyolországi kerékpáros verseny hétfői, első szakaszán, húsz kilométerrel a cél előtt.

A hétszeres Tour de France-győztes amerikai bringást – aki az első hírek szerint váll- vagy kulcscsontsérülést szenvedett a baleset során – kivizsgálására a palenciai kórházba szállították, majd átkerült Valladolidba, az ottani Egyetemi Klinikára, ahol egyértelműen megállapították, hogy eltört kulcscsontja.

„Nagyon el vagyok keseredve, ilyesmi még nem történt velem. Nem érzem jól magam. Most hazamegyek, pihenek és megpróbálom megtalálni a legmegfelelőbb gyógymódot” – nyilatkozta hétfő este a szerencsétlenül járt kerékpáros.

Johan Bruyneel, Asztana-csapat vezetője elmondta, hogy mivel nincsen komplikáció, Armstrong várhatóan gyorsan felépül.

Nagyot bukott (MTI/EPA)

Nagyot bukott (MTI/EPA)

Lance Arsmtrong hároméves kihagyás után az idén tért vissza: ausztráliai Tour Down Underen a 29., a Kaliforniai körversenyen a hetedik helyen zárt, míg az egynapos Milánó-Sanremo viadalon a 125. lett.

A korábbi tervei szerint az olasz körversenyen, illetve a Tour de France-on is rajthoz állt volna, ugyanakkor a májusi Giro d’Italián való részvétele a sérülése miatt kérdésessé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik