Élet-Stílus

Vitalij Klicsko kiütéssel nyert

Továbbra is a 37 éves Vitalij Klicsko a WBC nehézsúlyú világbajnoka: az ukrán óriás a 9. menetben kiütéssel győzött a kubai Juan Carlos Gómez ellen a szombat éjszakai, stuttgarti címmeccsen.

A technikai KO-t megelőzően is már számolni kellett a 35 éves kihívóra, aki amúgy bátran felvette a kesztyűt a vb-öv birtokosával szemben. Ám nem sokra ment a harcosságával, kísérletei nem hoztak eredményt.

Csupán az első menetben látta őt jobbnak két pontozóbíró is a három közül, utána viszont – hosszabb karjának, nagyobb ütőerejének, s eleve jobb fizikai mutatóinak is köszönhetően – az idősebbik Klicsko fivér akarata érvényesült.

A 2005-ben sérülései miatt visszavonult, majd profi karrierjét újrakezdő Vitalij – akinek öccse, Vlagyimir két világszervezetnek, az IBF-nek és a WBO-nak a nehézsúlyú világbajnoka – tavaly októberben kaparintotta meg a WBC címét a nigériai Samuel Peter feletti fölényes diadallal.

A kubaival már jóval nehezebb dolga volt, ám a végkimenetel nem lehetett kérdéses, a csata közben mindkét szemén megsérült riválist leginkább azért illeti elismerés, hogy több mint nyolc meneten át kihúzta.

“Tudtam, hogy Gómez nagyon jó, azt is, hogy nem lesz könnyű ellene” – dicsérte ellenfelét a Gómeznél 10 centivel magasabb, s 9 kilóval nehezebb Klicsko a meccset követő sajtótájékoztatón. “A hatodik menetet követően türelmetlenné váltam, de tudtam, hogy nincs már sok tartaléka.”

Klicsko hivatásos mérlege – amelyben két vereség szerepel – 37 győztes meccsre javult, Gomez 44 siker mellett második vereségét könyvelhette el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik