Élet-Stílus

Nem ment a rómaiaknak (videó)

A Juventus feladta a leckét, a torinóiak a Serie A 29. fordulójának rangadóján 4-1-re lelépték a sérülésektől megtizedelt Romát. A peches Lazio Szicíliában szenvedett vereséget.

A koraesti „felvezető mérkőzésen” a Lazio a Catania otthonában próbált szerencsét, a rómaiak azonban a legjobb lehetőségeket is eltékozolták: a második félidő elején Pandev még tizenegyesből sem tudta bevenni Bizzarri kapuját.

A hazaiak viszont már a 24. percben előnybe kerültek Paolucci közeli találatával, s a fórral jól sáfárkodva kibírták a végéig.

A rómaiak becsületét az AS menthette volna meg, ám a Spalletti-legénység előtt hatalmas feladat tornyosult: további hiányzók mellett Totti, De Rossi, Perrotta és Aquilani, azaz majd komplett középpálya nélkül kellett volna legyőzni a Juventust.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, Riise átlövési kísérlete lepattant az egyik torinói védőről, míg nem sokkal később a vendégcsapat is villant. Giovinco indította a mélységből Iaquintát, a támadó középre emelt, labdája azonban a lécet súrolva pattant ki.

A kétgólos Iaquinta öröme: a Roma kipipálva (dpa)

A kétgólos Iaquinta öröme: a Roma kipipálva (dpa)

Bő félóra elteltével hasonló koreográfiából megszerezte a vezetést a Juve. Ismét Giovinco ugratta ki Iaquintát, a csatár ezúttal nem volt önzetlen, és jól döntött; jobbal kilőtte a bal alsó sarkot.

Szünet után összeszedte magát a Roma, és egy baloldali szöglet következtében az előrehúzódó Loria remek ballábas lövésével egyenlített. Az 1-1 viszont csupán 8 percig maradt, mivel Iaquinta ismét előnyhöz juttatta a Ranieri-gárdát. Grygera jobboldali beadásába Riise stukkolt bele, a gellert kapó labda épp jó lett a középen érkező torinói támadónak, aki közelről a kapuba fejelt.

A második bekapott gól megtörte a hazaiak lendületét, s a római védelem összehozta a harmadik gólt is – egy jobboldali szöglet után az egyedül hagyott Mellberg fejelt a kapuba. A kegyelemdöfést a csereként beállt Nedved „vitte be”, a középpályás lecsapott egy középre kifejelt labdára, és ballal irgalmatlanul nagy lövést zúdított a bal alsó sarokba.

A Roma-Juve bajnoki összefoglalója:

A Juventus megérdemelten nyert, s bár a játék képe alapján Roma nem érdemelt ekkora mértékű vereséget, a BL-helyre hajtó fővárosiaknak immár azért is izgulniuk kell, hogy a Marassiban az Udinesével összecsapó Genoa, vagy a Sienát a toszkán derbin fogadó Fiorentina ne húzzon el tőlük.

serie A, 29. forduló

Roma-Juventus 1-4 (0-1)
Róma, Olimpico, 50 ezer néző. Vezette: Rocchi
Gól: Loria (48.), ill. Iaquinta (34., 56.), Mellberg (69.), Nedved (75.)
Roma: Doni – Panucci, Méxes, Loria (Montella, 62.), Riise – Brighi, Filipe – Tonetto, Baptista, Menez (D’Alessandro, 82.); Vucinic (Stojan, 92.).
Juventus: Buffon – Grygera, Mellberg, Chiellini, Molinaro – Salihamidzic, Tiago (Nedved, 70.), Poulsen, Giovinco (Marchionni, 72.) – Del Piero, Iaquinta.

Catania-Lazio 1-0 (1-0)
Gól: Paolucci (24.)

Az élcsoport:
1. Inter 66 pont (28 mérkőzés), 2. Juventus 62, 3. Milan 54 (28), 4. Genoa 48 (28), 5. Fiorentina 46 (38-29, 28), 6. Roma 46 (44-41)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik