Élet-Stílus

Nadal és Murray vívja a döntőt

A spanyol világelső Rafael Nadal és a viadalon negyedik helyen kiemelt brit Andy Murray játssza a férfitorna egyesének döntőjét az Indian Wells-i tenisztornán.

Az első, 1 óra 50 percig tartó elődöntőben Nadal két szettben verte az amerikai Andy Roddickot, s így megnőtt az esélye arra, hogy Melbourne-i címe mellé idei első mestertorna-diadalát is elkönyvelhesse.

A spanyol alaposan megkínlódott a motivált Roddick ellen, a második szettben az amerikai adogatásai nagyon „ültek”, s bár Nadal 6:4, 2:1-es állásnál nyerhetett volna ellenfele szervájánál, ezt elmulasztotta, így az amerikai visszakapaszkodott. A 7-4-re megnyert rövidítésben viszont már az európai játéka érvényesült.

Az idén második tornagyőzelmére készülő világelső visszavághat Murray-nek a rotterdami döntőbeli vereségéért, ám ő is érzi, a Federer ellen is remeklő brit legyőzése nem ígérkezik sétagaloppnak.

„Murray játéka sokat fejlődött. Kiváló a szervája, az alapvonalról is megbízható. Jó a keze, és remekül variálja játékát – ha kell agresszív, ám védekezni is tud; egyre sokoldalúbb” – emelt kalapot a 2007-es győztes a 21 esztendős skót előtt. „Korábban kiegyensúlyozatlanabb volt, egy remek szettet két gyengébb követett, mára azonban szinte nincs gyengepontja.”

A fiatal skót nagyon motiváltan játszott (dpa)

A fiatal skót nagyon motiváltan játszott (dpa)

Murray – magyar idő szerint vasárnap hajnalban – három játszmában, 1 óra 48 perc alatt legyűrte a volt világelső, jelenleg másodikként rangsorolt svájci Roger Federert. A tavaly szeptemberi US Open döntőjében elszenvedett vereség óta Murray negyedszer vágott vissza (mindannyiszor három játszmában), legújabb győzelmét azonban Federer indiszponált játékának is köszönhette.

Az ausztrál torna elveszített döntője óta első versenyén szereplő volt világelső szokásától eltérően 32 (!) hibát vétett, s bár a második játszmában úgy tűnt, magához tér, végül a mindvégig remeklő, maximálisan koncentráló Murray akarata érvényesült.

A harmadik szettben, 4:1 után breakelő skót végül a negyedik meccslabdáját kihasználva kényszerítette térdre svájci ellenfelét.

„Andy remekül olvassa a játékot, s ma a fogadójátéka is kiválóan működött” – értékelt a hathetes hátsérüléséből visszatérő Federer. „Nagyon jó a lábmunkája, így nem csak az alapvonalról ütöget, hisz minden labdát elér. Én viszont sok hibával játszottam.”

A finálé résztvevői eddig hétszer találkoztak profi pályafutásuk alatt, s a mérleg a 2007-ben az Indian Wells-i tornán első Nadalnak kedvez. A balkezes ibériai teniszező 5:2-re vezet – legutóbbi két összecsapásukat, a US Open elődöntőjét és a rotterdami döntőt viszont Murray nyerte.

bnp paribas open, indian wells

Férfiak, elődöntők:
Nadal (spanyol, 1.)-Roddick (amerikai, 7.) 6:4, 7:6
Murray (brit, 4.)-Federer (svájci, 2.) 6:3, 4:6, 6:1



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik