Élet-Stílus

Ibrahimovic ismét duplázott

A Serie A 29. fordulójában az Inter magabiztos győzelemmel lépett túl a Reggina együttesén, s ezzel ismét hétpontosra növelte előnyét a szombaton a Romát legyőző Juventus csapatával szemben.

A Julio Cesar – Maicon, Rivas, Cambiasso, Santon – J. Zanetti, Muntari – Mancini, Sztankovics, Balotelli – Ibrahimovic tizeneggyel kezdő milánóiak már az első negyedórában megnyugtató előnyre tettek szert.

A 6. percben Sztankovics tört be a vendégvédők között, s miután kihasználta, hogy a lesre váró Valdezék kiléptek, Cambiassóhoz passzolt, aki megszerezte a vezetést. Négy perccel később Valdez buktatta Mancinit, Ibrahimovic pedig büntetőből megduplázta a fórt.

A 19. percben közel volt a 3-0, ám Santon beadása után Ibrahimovic elbliccelte a helyzetet. Az Inter ezt követően lassított a tempón, így a Reggina magához tért a félidő végére: a vendégek támadókedvét a Rivast beforgató Cozza helyzete jelezte, ezt követően Barillá elől mentett Cesar.

Térfélcsere után viszont elszálltak a calabriaiak esélyei. Az 59. percben ugyanis Ibrahimovic ismét villant. A nyurga svéd előbb három védőt is beforgatott, majd a tizenhatos bal sarkánál átemelte a tehetetlen Puggionit.

Mancini  és Muntari üdvözli a duplázót (dpa)

Mancini és Muntari üdvözli a duplázót (dpa)

Remek egyéni teljesítmény volt! A támadó duplájának köszönhetően már 19 bajnoki találatot számlál, s ezzel beérte a góllövőlistát vezető bolognai Di Vaiót.

A Reggina beletörődött sorsába, míg az Inter nem erőltette a támadásokat – a hajrában Muntari ugyan ziccert hibázott Balotelli átadása nyomán: nem osztott, nem szorzott, az Inter ismét hét ponttal áll az élen.

A BL-helyekért lényegesen ádázabb a csata. A Genoa és a mögötte lihegő Fiorentina is kihasználta a Roma szombat esti rontását.

A genovaiak a Luigi Ferraris stadionban sokáig nem tudtak mit kezdeni az olasz futballt a nemzetközi porondon egyedüliként képviselő Udinesével, szünet után viszont Sculli Palladino kanyarintása után Handanovic kapujába fejelt.

A 72. percben eldőlt: a játékvezető ítéletét megtapsoló Sanchezt kiállították, így a hátrányban lévő friuliak megfogyatkoztak. A hosszabbításban ismét Palladino készített elő, ezúttal Militónak, s az argentin nem hibázott: a Genoa megerősítette negyedik helyét.

Sculli szerzett vezetést a Genoának (Ansa)

Sculli szerzett vezetést a Genoának (Ansa)

A zsinórban két vereséget elkönyvelő Fiorentina is tartja a lépést, a firenzeiek a toszkán derbin, ha kínkeservesen is, de legyőzték a Sienát. Az első félidőben helyzetek tömegét kihagyó ’Viola a második félidőben már kevésbé volt meggyőző, ám a létfontosságú találata ekkor született – a korábban két ziccert is kihagyó rendkívül aktív Mutu lőtt a hálóba a csereként beálló Gobbi átadása után.

A Sampdoria is kapaszkodik. Az ezúttal is – gólt és gólpasszt jegyző – Cassano által vezérelt genovaiak 3-1-re nyertek a Torino ellen, a bár csak a 14. helyen tartózkodnak, hátrányuk mindössze hat pont a hetedik pozíciót birtokló, s a tizedik gólját ezúttal fejjel szerző Acquafresca góljával Bolognában győző Cagliarival szemben.

serie a, 29. forduló

Bologna-Cagliari 0-1 (0-1)
Gól: Acquafresca (44.)

Chievo-Palermo 1-0 (1-0)
Gól: Luciano (45.)
Kiállítva: Cassani (36., Palermo)

Fiorentina-Siena 1-0 (0-0)
Gól: Mutu (71.)

Genoa-Udinese 2-0 (0-0)
Gól: Sculli (59.), Milito (90.)
Kiállítva: Sanchez (72., Udinese)

Inter-Reggina 3-0 (2-0)
Gól: Cambiasso (6.), Ibrahimovic (10., 59. – az elsőt 11-esből)

Lecce-Atalanta 2-2 (1-1)
Gól: Caserta (10., 90. – a másodikat 11-esből), ill. Padoin (30., 48.)

Torino-Sampdoria 1-3 (1-2)
Gól: Bianchi (29.), ill. Pazzini (8.), Sammarco (24.), Cassano (69.)

Az élcsoport:
1. Inter 69 pont, 2. Juventus 62, 3. Milan 54 (28 mérkőzés), 4. Genoa 51, 5. Fiorentina 49, 6. Roma 46

Ajánlott videó

Olvasói sztorik