Élet-Stílus

Az Újpest nyerte a csúcsrangadót

Az Újpest hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Debrecent a labdarúgó Soproni Liga 20. fordulójában, ezzel az élre került, s három ponttal a vezet a hajdúságiak előtt.

Az Újpest kiválóan kezdte a rangadót. A 7. percben Kabát csapott le egy felpörgetett labdára, és 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A debrecenieket megfogta a korán bekapott gól, a félidő derekára azonban kiegyenlítetté vált a mérkőzést, s csak Rudolfon múlott, hogy nem egyenlített ki a vendégcsapat.

A válogatott csatár előbb nyolc méterről lőtt a bal alsó sarok mellé Czvitkovics lapos, ide-oda pattogó szabadrúgása után, majd később ugyanő közelről, nagy helyzetben mellé fejelt.

Bár az iramra nem lehetett panasz, sok lehetőség nem volt az első félidőben, a végén hazai részről még Jucemarnak volt egy ígéretes lövése – a brazil játékos 25 méterről próbálkozott.

Kabát góljával lépett az Újpest a győzelem útjára (MTI)

Kabát góljával lépett az Újpest a győzelem útjára (MTI)

A második félidőt is góllal kezdte az Újpest: az 59. percben Bori jobboldali beadása után Rajczi közelről lőtt a kapu közepébe.

A folytatásban hiába erőlködött a Loki, szépíteni sem tudott, miután Rudolf újabb kísérletét Balajcza bravúrral védte. A hajrában az Újpest előtt is akadt egy góllal kecsegtető helyzet.

Győzelmével az Újpest átvette a vezetést a Soproni Liga tabelláján, jelenleg három ponttal vezet a Debrecen előtt, igaz, a hajdúságiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Soproni Liga, 20. forduló:
Újpest FC – DVSC-TEVA 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 10 265 néző, v.: Kassai
Gól: Kabát (7.), Rajczi (58.)
Újpest: Balajcza – Dudic, Korcsmár, Mijadinoski, Pollák – Bori (Foxi, 75.), Jucemar, Bozic (Stokes, 90.), Tisza – Kabát, Rajczi (Simon, 86.)
DVSC: Polekszics – Bernáth, Bíró (Komlósi, 34.), Mészáros, Leandro – Demjén (Szakály P., 61.), Kiss Z., Varga J., Czvitkovics – Oláh (Dudu, 59.), Rudolf

Szombat:
ZTE FC–Budapest Honvéd, 15:00
Győri ETO FC – Gabona Trans-Kaposvár, 18:00
FC Fehérvár–REAC, 18:00
Nyíregyháza Spartacus FC – Kecskeméti TE-ERECO, 18:00
BFC Siófok–Szombathelyi Haladás, 18:00
Paksi FC–MTK Budapest, 18:00

Vasárnap:
Diósgyőri VTK–Vasas, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik