Élet-Stílus

UEFA-kupa: a Werder kapta az olasz „túlélőt”

A német Werder Bremennek jutott ellenfélül az utolsóként állva maradt olasz kupacsapat, az Udinese a labdarúgó UEFA-kupa negyeddöntőjében.

Pénteken, Nyonban utoljára sorsoltak az UEFA-kupában, lévén többé már nem rendezik meg a sorozatot – az 1971/1972 szezon óta létező UEFA-kupát jövőre felváltja az Európai Liga.

A negyeddöntő és elődöntő párosításait egy füst alatt elkészítették a pénteken a nemzetközi szövetség bázisán.

A versenyben maradt francia és az ukrán együttesek egy ágra kerültek – mivel a PSG a Dinamo Kijevvel, míg az Olympique Marseille a Sahtar Doneckkel csap össze a négy közé jutásért, nincs kizárva egy színtiszta francia vagy ukrán elődöntő.

A két német csapat szintén egy ágra került: a Werder Bremen az utolsóként állva maradt olasz kupacsapatot, a címvédő Zenitet kiejtő Udinesét kapta ellenfélül a negyeddöntőben, míg a Hamburg a Manchester Cityvel vív meg az elődöntőért.

Az utóbbi két csapat drámai csatában jutott el ideáig, a HSV kétgólos hátrányból fordított és nyert a Galatasaray otthonában, míg a City – amely 1979 után először került ilyen messzire a nemzetközi porondon – csütörtök este 2-0-ás veresége után büntetőkkel búcsúztatta a dán Aalborgot.

Nyolcan vannak versenyben a trófeáért (MTI/EPA)

Nyolcan vannak versenyben a trófeáért (MTI/EPA)

A negyeddöntőben az első mérkőzéseket április 9-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik. Az elődöntő első felvonásaira április 30-án, míg a második mérkőzésekre május 7-én kerül sor. A finálé május 20-án, Isztambulban lesz.

A negyeddöntő párosítása:
Hamburger SV (német)-Manchester City (angol)
Paris Saint-Germain (francia) – Dinamo Kijev (ukrán)
Sahtar Doneck (ukrán)-Olympique Marseille (francia)
Werder Bremen (német)-Udinese (olasz)

Az elődöntő párosítása:
Werder Bremen/Udinese – Hamburger SV/Manchester City
PSG/Dinamo Kijev – Sahtar Doneck/Olympique Marseille

Ajánlott videó

Olvasói sztorik