Élet-Stílus

Messi sohasem váltana klubot

Lionel Messi Barcelonából menne nyugdíjba, miután kiválóan érzi magát a katalán fővárosban. Sir Alex Ferguson szintén jól van, nem is gondol a visszavonulásra, és amondó, a mostani minden idők legjobb Manchester Unitedje. Rövid hírek.

Messi Barcelonában öregedne meg

„Sokszor mondtam már, hogy ha rajtam múlna, mindvégig a Barcában maradnék” – mondta a 21 éves argentin válogatott támadó egy könyvbemutató alkalmával a katalán fővárosban arra felvetésre reagálva, hogy megfontolná-e az ősi rivális Real Madrid ajánlatát. „Van néhány dolog, amit pénzzel nem lehet befolyásolni, ilyen a boldogság. Itt nagyon jól érzem magam.”

A fiatal támadó, aki 13 éves korában kötelezte el magát a Barcelonához, remek idényt produkál. A bajnokságban 18, a spanyol Király Kupában öt, a Bajnokok Ligájában pedig hat gólt szerzett mostanáig. A tavalyi teljesítménye alapján második volt a portugál Cristiano Ronaldo mögött a FIFA év játékosa választáson, illetve a France Football Aranylabda-szavazásán.

A látszat csal: Messi unja a Barcelonát (MTI/EPA)

A látszat csal: Messi nem unja a Barcelonát (MTI/EPA)

Szurkolói pénzből épülhet fel a stadion

Szurkolói pénzügyi hozzájárulását várja, cserébe hosszú távú „székfoglalást” ígér leendő új stadionjában a Tottenham. A drukkerek bevonása a terv megvalósításába azután merült fel, hogy a hitelválság következményeként a bankok a korábbinál kevésbé adakozók. Daniel Levy elnök lehetséges megoldásnak nevezte még a részvények kibocsátását. A 36 ezres White Hart Lane-ről költöző csapat új stadionját 60 ezresre tervezik.

Ferguson a jelenlegi csapatát magasztalja

Minden idők legjobb Manchester Unitedjének nevezte a mostanit Sir Alex Ferguson. A 67 éves menedzser ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy együttese mind az öt nagy trófeát begyűjti a 2008/2009-es szezonban. A „vörös ördögök” már megnyerték a klubvilágbajnokságot, illetve a Ligakupát, emellett az első helyen állnak a Premier League tabelláján, az FA-kupában bejutottak az elő-, a BL-ben pedig a negyeddöntőbe.

„Jelen pillanatban magabiztosak lehetünk, hiszen a legtöbb védelem tart a támadóinktól, míg az ellenfelek csatárai a védelmünktől rettegnek, de az öt trófea begyűjtéséhez nem elég, hogy jók vagyunk, szerencsére is szükségünk van” – mondta Ferguson, aki még nem gondol a visszavonulásra. „Egészséges vagyok, rengereg energiám van, és hiába vagyok itt több, mint 22 éve, még mindig izgulok, ha a csapat busza megérkezik a stadionhoz egy idegenbeli találkozóra” – mondta.

Nem akar nyugdíjba vonulni (MTI/EPA)

Nem akar nyugdíjba vonulni (MTI/EPA)


Kahn a Schalkénál?

A menedzseri posztról tárgyal a Schalke Oliver Kahnnal, a tavaly visszavonult legendás kapussal. A német élvonalban szereplő gelsenkircheniek felügyelőbizottságának illetékese csütörtökön megerősítette, hogy zajlik az egyeztetés a 39 éves, 86-szoros válogatott exhálóőrrel, aki 557 Bundesliga-meccsen állt a gólvonalra a Karlsruhe és a Bayern München színeiben.

A Schalkénál szombaton váltották le Andreas Müller menedzsert, akinek teendőit ideiglenesen Fred Rutten, a csapat edzője vette át.

Kubala szobrot kap

A Barcelona szobrot emel egykori legendás magyar futballistája, Kubala László emlékére. Az avatást június 15-én tartják, ugyanis 1950-ben éppen ezen a napon írta alá szerződését a 2002-ben elhunyt Kubala a katalán elitalakulathoz, melynek színeiben 11 szezonon keresztül több mint 300 meccset játszott, s több mint 250 gólt lőtt. A szobor a Camp Nou területén lesz, de a pontos helyét még nem döntötték el.

A 1,2 méteres talpazatra tervezett, kétméter magas bronzszobor elkészítésére Montserrat Garcia kapott megbízást, akit öt művész közül választottak ki a feladatra. A szobrot a szurkolók hozzájárulásából tervezik felállítani, a drukkerek legkevesebb 15 euróval támogathatják a beruházást.

Lennon hosszabbított

Ötéves szerződést kötött angol válogatott labdarúgójával, Aaron Lennonnal a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur. A 21 éves szélsőt a brit lapok szerint a Liverpool csábította, de az új kontraktus révén 2014 nyaráig a fővárosi klubnál marad. A Tottenham 2005 júliusában szerezte meg Lennont, aki azóta 160 mérkőzésen játszott és 15 gólt szerzett.

Walcott kidőlt a sorból

Térdsérülést szenvedett a pénteki edzés során Theo Walcott, az Arsenal válogatott labdarúgója, aki két héttel ezelőtt épült fel korábbi vállsérüléséből. Walcott nem lép pályára a Newcastle elleni szombati bajnokin, és kétségessé vált a szereplése a válogatott március 28-i barátságos mérkőzésén Szlovákia ellen, valamint az ukránok elleni április elsejei vb-selejtezőn is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik