Élet-Stílus

Husztiék búcsút intettek a címvédésnek (videó)

A Huszti Szabolcsot is a soraiban tudó címvédő Zenit győzelme ellenére is kiesett, mint ahogy egyetlen korábbi győztes sincsen már versenyben az UEFA-kupában.

Huszti Szabolcs együttese az egy hete lejátszott odavágón két gólt kapott a hajrában, s mint utóbb kiderült, ez a vesztét okozta. A Zenit ugyanis hiába győzte le a vendég Udinését, Anatolij Timoscsuk fejes gólja csak a szép búcsúra volt elég.

Az Udinese, a nemzetközi porondon az utolsóként állva maradt olasz csapat 2-1-es összesítéssel került a legjobb nyolc közé. Az orosz együttes kiesése egyben azt is jelenti, hogy magyar játékost alkalmazó klub nélkül folytatódik a második számú európai kupasorozat. Huszti Szabolcs egyébként a csütörtöki találkozón csere volt, csak a hajrában, a 71. percben állt be.



Zenit-Udinese 1-0

A Zenit mellett két korábbi győztes, a Galatasaray és a CSZKA Moszkva is kiesett, így biztosan új bajnokot avatnak majd az UEFA-kupában, amelynek ez mostani az utolsó kiírása. Amíg a moszkvaiak két góllal, simán kikaptak az ukrán Sahtar Doneck vendégeként, addig hazai pályán a török csapat gyakorlatilag megnyert párharcot bukott el, ugyanis az idegenbeli 1-1-et követően már 2-0-ra is vezetett a Hamburggal szemben.

Az első félidő végén, a 42. percben Harry Kewell büntetőből volt eredményes, majd a második rész elején Milan Baros emelte át – amúgy pazarul – a kivetődő kapust. A Hamburg azonban nem adta fel, és Jose Pablo Guerrero négy perc alatt kiegyenlített, miután előbb 18 méterről a kapu jobb oldalába, kisvártatva pedig 10 méterről a léc alá vágta a labdát. A 2-2-vel már a németeknek állt a zászló, de a végén még Ivica Olic is betalált, így a HSV győzelemmel (4-3-as összesítéssel) került tovább.



Galatasaray-Hamburg 2-3

Az Aalborg úgyszintén nehéz helyzetből állt talpra: a BL-ből érkezett dán csapat a hajrában két gólt vágott, ekképp összesítésben 2-2-re módosította az állást a Manchester City elleni párharcban, mégis kiesett, miután Shay Given, az angolok kapusa a szétlövésben két hazai tizenegyest is kifogott.

A PSG „alapidőben” elintézte a dolgot a Braga otthonában – amúgy Guillaume Hoarau 81. percben szerzett fejes gólja volt a párharc egyetlen találata.

Az ukrán különmeccset a csütörtöki 3-2-es veresége ellenére a Dinamo Kijev nyerte. Metaliszt Harkov 2-0-ra és a 3-1-re is vezetett, ám kijevi részről a 79. percben Milos Ninkovics is betalált, így a Dinamo idegenben lőtt góllal ment tovább.

Braga-PSG 0-1



UEFA-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:


Aalborg (dán)-Manchester City (angol) 2-0 (0-0, 2-0, 2-0) Tizenegyesekkel: 3-4

Gól: Shelton (84.), Jakobsen (90+1., 11-esből)

Továbbjutott: a Manchester City, 2-2-vel, 11-esekkel.



SC Braga (portugál) – Paris SG (francia) 0-1 (0-1)


Gól: Hoarau (81.)

Továbbjutott: a PSG, 1-0-val.

Galatasaray (török)-Hamburger SV (német) 2-3 (1-0)


Gól: Kewell (42., 11-esből), Baros (48.), ill. Guerrero (57., 60.), Olic (90.)

Továbbjutott: a Hamburg, 4-3-mal.

Metaliszt Harkov (ukrán)-Dinamo Kijev (ukrán) 3-2 (1-0)


Gól: Szljuszar (29.), Jaja (56.), Acevedo (70.), ill. Sabljic (68.), Ninkovics (79.)

Továbbjutott: a Dinamo Kijev, 3-3-mal, idegenben lőtt góllal.

Sahtar Doneck (ukrán)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-0 (0-0)


Gól: Fernandinho (54., 11-esből), Adriano (70.)

Továbbjutott: a Sahtar Doneck, 2-1-gyel.

Zenit (orosz)-Udinese (olasz) 1-0 (1-0)


Gól: Tyimoscsuk (34.)

Továbbjutott: az Udinese, 2-1-gyel.

Szerdán játszották:


Ajax Amsterdam (holland)-Marseille (francia) 2-2, h.u.


Továbbjutott: a Marseille, 4-3-mal.



Saint-Etienne (francia)-Werder Bremen (német) 2-2 (0-2)


Továbbjutott: a Werder Bremen, 3-2-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik