Élet-Stílus

Hiddink mégis marad a Chelsea-nél?

Könnyen előfordulhat, hogy Guus Hiddink hosszabb ideig irányítja a Chelsea-t, mint ahogy azt eredetileg tervezte. A holland szakember egy nyilatkozatában kifejtette: minden azon múlik, hogy az orosz válogatott kijut-e a vb-re.

A menesztett Luiz Felipe Scolari helyett „beugró” holland szakvezető az orosz válogatott irányítása mellett vállalta el a menedzseri feladatok ellátását a Chelsea-nél, de azonnal leszögezte: csak a szezon végéig dolgozik a londoni klubnál.

Egyébként sikeresen, hiszen kinevezése óta hét meccsből hatot megnyert a „kékekkel”, akik a Bajnokok Ligájában a nyolc közé jutottak, míg az angol bajnokságban négy pontra csökkentették a hátrányukat a listavezető Manchester Uniteddel szemben.

Londonban marasztalják (MTI/EPA)

Londonban marasztalják (MTI/EPA)

A játékosok – talán éppen a közös sikerek miatt – megszerették, marasztalják Hiddinket, aki elgondolkodott a jövőn, és meglehet, a következő szezonban is ő dirigálja a Chelsea-t. A 62 éves szakember úgy nyilatkozott, minden azon múlhat, az orosz válogatott miképp szerepel a világbajnoki selejtezőkön.

„A Chelsea után ismét Oroszországra fókuszálok, igaz, sokan mondják, hogy gondolkodjak el a maradáson… Élvezem az oroszországi munkát, ugyanakkor megállapodásunk záradéka szerint novemberben elválhatnak útjaink, ha a válogatott nem kvalifikálja magát a vb-re. Ebben az esetben az orosz szövetség új edzőt választhat” – így Hiddink, aki először sugallta, van némi esély arra, hogy hosszabb távon is a Chelsea-t dirigálja.

A szbornaja jelenleg második a csoportjában, négy ponttal előzi meg az egy mérkőzéssel többet játszott német válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik