Élet-Stílus

Federert mumusával hozta össze a sors

A svájci Roger Federer két szettben legyőzte a spanyol Fernando Verdascót, ezzel bejutott az elődöntőbe az Indian Wells-i tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású férfiversenyében, igaz, ott mumusával, a brit Andy Murrayjel találkozik majd.

A kaliforniai torna korábbi háromszoros győztese a spanyol Verdascót intézte el a negyeddöntőben egy könnyű és egy szoros szettben. Az első játszmában Federer mind a két bréklehetőségével élni tudott, így 6:3-mal került előnybe.

A folytatásban is kétszer vette el ellenfele adogatását, ám mivel a spanyol megtette ugyanezt, a rövidítés döntött – méghozzá a döntőben elveszített ausztrál nyílt teniszbajnokság óta első tornáját játszó svájci javára.

Federer negyedik győzelmére hajt Indian Wellsben (MTI/EPA)

Federer negyedik győzelmére hajt Indian Wellsben (MTI/EPA)

A betegsége után visszatért Andy Murray is nyert, a világranglista negyedik helyén állomásozó skót játékos két szoros játszmában, 2 óra és 8 perc alatt verte a horvát Ivan Ljubicicot. A 21 esztendős Murray 2007-es menetelése után másodszor jutott be az elődöntőbe Indian Wells-i viadalon.

Federernek ekképp mumusával kell megvívnia az elődöntőben. Murray jelenleg 5-2-re áll a világranglista-második svájcival szemben, az utolsó három mérkőzésükön ő diadalmaskodott.

A nőknél a címvédő szerb Ana Ivanovics mérkőzés nélkül került a legjobb négy közé, a nap másik mérkőzésén ugyanakkor kissé váratlanul a 17 esztendős orosz Anasztaszija Pavljucsenkova két játszmában legyőzte a nyolcaddöntőben Szávay Ágnest búcsúztató, hetedik kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát.

Férfiak, negyeddöntő:
Murray (brit, 4.)-Ljubicic (horvát) 7:5, 7:6
Federer (svájci, 2.)-Verdasco (spanyol, 10.) 6:3, 7:6

Nők, negyeddöntő:
Pavljucsenkova (orosz)-A. Radwanska (lengyel, 7.) 7:6, 6:4
Ivanovics (szerb, 5.)-Bammer (osztrák, 23.) mérkőzés nélkül

Ajánlott videó

Olvasói sztorik