Élet-Stílus

Öt meccslabdáról nyert Nadal

Az elsőként kiemelt Dinara Szafina számára a negyeddöntő jelentette a végállomást az Indian Wells-i tenisztorna 4,5 millió dollár összdíjazású női versenyében. A férfiaknál az első négy kiemelt kisebb-nagyobb nehézségek árán bejutott a nyolc közé.

Rafael Nadal biztos vesztesnek tűnt már David Nalbandian elleni nyolcaddöntős meccsén, de a spanyol játékos megmutatta, hogy nem véletlenül vezeti jelenleg a világranglistát. Argentin ellenfele az első szettet 6:3-ra megnyerte, majd a második játszmában már 5:3-ra vezetett.

Nadal innen öt meccslabdát hárítva felállt, a rövidítésben kiegyenlített, majd a döntő harmadik szettben átgázolt 6:0-val az egyre többet hibázó ellenfelén. A spanyol klasszis a legjobb nyolc között egy másik argentinnal, az amerikai John Isnert két szoros játszmában verő Juan Del Potróval csap össze.

Vert helyzetből nyert (MTI/EPA)

Vert helyzetből nyert (MTI/EPA)

Roger Federernek sem volt sokkal könnyebb dolga. A másodikként kiemelt svájci játékos is három játszmára kényszerült a chilei Fernando Gonzalez ellen. Djokovicsnak a svájci Wawrinkát győzte le, Andy Murray ellenfele, a spanyol Robredo pedig a második játszmában egy kisebb sérülés miatt feladta a mérkőzést.

A nők előrébb járnak, náluk már a négy közé jutás volt a tét. Az első helyen kiemelt Szafina meglepetésre már itt elbukott. Az orosz játékost – aki a fináléba kerülése esetén leváltotta volna Serena Williamst a WTA-világranglista élén – a nyolcadikként rangsorolt fehérorosz Viktoria Azarenka búcsúztatta három szettben.

Indian Wells
Férfiak, nyolcaddöntő:
Nadal (spanyol, 1.)-Nalbandian (argentin, 14.) 3:6, 7:6, 6:0
Federer (svájci, 2.)-Gonzalez (chilei, 17.) 6:3, 5:7, 6:2
Djokovic (szerb, 3.)-Wawrinka (svájci, 16.) 7:6, 7:6
Murray (brit, 4.)-Robredo (spanyol, 15.) 6:2, 3:0-nál Robredo feladta
Del Potro (argentin, 6.)-Isner (amerikai) 7:6, 7:6
Roddick (amerikai, 7.)-Ferrer (spanyol, 12.) 7:6, 3:6, 6:3
Verdasco (spanyol, 10.)-Kohlschreiber (német) 6:4, 3:6, 6:1
Ljubicic (horvát)-Andrejev (orosz, 22.) 4:6, 7:6, 7:6

A negyeddöntő párosítása:
Ljubicic-Murray, Verdasco-Federer, Nadal-Del Potro, Djokovic-Roddick

Nők, negyeddöntő:
Azarenka (fehérorosz, 8.)-Szafina (orosz, 1.) 6:7, 6:1, 6:3
Zvonarjova (orosz, 4.)-Wozniacki (dán, 9.) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik