Élet-Stílus

MK: a Győr és a Honvéd is a négy között

A Győr és a Budapest Honvéd is könnyedén jutott a legjobb négy közé a labdarúgó Magyar Kupában. Előbbi a Kazincbarcikát, utóbbi a Kecskemétet búcsúztatta.

A Győr egy hete 2-1-re nyert vendégként, így kedvező helyzetben várhatta a visszavágót a másodosztályú csapatok közül egyedüliként állva maradt Kazincbarcika ellen. A vendégek mindössze 24 percig tartották magukat, ezután összezuhantak.

A litván Pilibaitis szerezte az első győri gólt (16 méterről szépen talált be), és sorban jött a többi is, a 31. percben már 3-0-ra vezetett az élvonali csapat, a szünetben pedig már 4-0-ra.

A folytatásban sem vett vissza a tempóból az ETO, és két csereként beállt játékos, a duplázó Alekszidze és Bicák révén alakult ki a 7-0-ás végeredmény. A Győr 9-1-es összesítéssel jutott tovább.

A Budapest Honvéd sem sokat pepecselt: már a harmadik percben „beköszönt” Kecskeméten, és ezzel el is döntötte a párharcot – a KTE-nek ekkor ugyanis négy gólt kellett volna a rúgnia a továbbjutáshoz. Nos, a kecskemétiek erejéből csak egy gólra telt, miközben átellenben Abass másodszor is, és Abraham is betalált. A végén Arszenijevics tette fel a pontot az i-re.

A kispestiek 4-1-es sikerrel, 6-1-es összesítéssel mentek tovább. Ezzel kialakult a legjobb négy mezőnye, amelynek a Győr és a Honvéd mellett a Siófok és az MTK is tagja.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágók:
Kecskeméti TE-ERECO – Budapest Honvéd 1-4 (1-3)
Továbbjutott: a Budapest Honvéd, 6-1-es összesítéssel.

Győri ETO FC-Kazincbarcika 7-0 (4-0)
Továbbjutott: a Győri ETO FC, 9-1-es összesítéssel.

Szerdán játszották:
Újpest FC-MTK Budapest 2-3 (2-1)
Továbbjutott: az MTK 4-4-gyel, idegenben lőtt góllal.

DVSC-TEVA – BFC Siófok 1-1 (0-1)
Továbbjutott: a BFC Siófok, 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik