Élet-Stílus

Randalírozott Dárdai csapattársa

A Real Madridtól menesztett Bernd Schuster visszatérhet egykori sikereinek a helyszínére, a Getafe együtteséhez. Kanoutét angol csapatok próbálják visszaédesgetni a Premier League-be, Zidane-t a brazil Corinthians igazolná le. Rövid hírek a foci világából.

Visszavárja korábbi vezetőedzőjét, Bernd Schustert a spanyol labdarúgó-bajnokság kiesőzónájába csúszott Getafe. A német szakember 2005 és 2007 között irányította a Madrid külvárosában honos együttest, majd tavaly bajnok lett a Real Madriddal, ahonnan decemberben elküldték.

„Schuster bármikor visszatérhet hozzánk. Ő igazi romantikus alkat, nem a pénz érdekli” – jelentette ki Angel Torres klubelnök.

A Getafe 2008-ban a negyeddöntőig jutott az UEFA Kupában, jelenleg viszont csupán 17. a Primera Divisiónban, így állítólag inog a kispad Victor Munoz tréner alatt…

A Getafénél tárt karokkal várják (MTI/EPA)

A Getafénél tárt karokkal várják (MTI/EPA)


Randalírozott Dárdai csapattársa

Rongálással gyanúsítja a német rendőrség a Hertha BSC és a Borussia Dortmund egy-egy labdarúgóját, akik szerdán hajnalban randalíroztak Berlinben.

Dárdai Pál csapattársa, Patrick Ebert és egy dortmundi – egyelőre meg nem nevezett – játékos azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy éjjel háromkor összekarcolta egy parkoló autó fényezését, öt másiknak pedig lerúgta a visszapillantó tükrét. A kiérkező rendőrök mindkét tettes adatait felvették a helyszínen.

Ebert elismerte, hogy aznap ünnepelte 22. születésnapját, a vádakat azonban hazugságnak nevezte. A Borussia illetékese csak annyit közölt: hivatalosan még nem értesültek a történtekről.

Fokozott rendőri ellenőrzés Zalaegerszegen

A korábbi mérkőzések tapasztalatai alapján feltételezhető, hogy a Zalaegerszeg és a Budapest Honvéd szurkolótábora garázda jellegű cselekmények elkövetésére készül, ezért fokozott ellenőrzést és forgalomkorlátozást rendelt el a rendőrség a két csapat mérkőzésének idejére Zalaegerszeg belvárosában – tájékoztatta szerdán az MTI-t a megyei rendőr-főkapitányság. A ZTE és a Honvéd bajnokija szombaton 15 órakor esedékes.

Kikosarazták a holland kapitányt

Visszautasította a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának meghívását Edwin van der Sar, a Manchester United veterán kapusa. „Tudtam, hogy mit fog válaszolni, de azért megpróbáltam, ami a jelenlegi kapushelyzetünket tekintve szerintem érthető” – mondta a szakvezető, Bert van Marwijk.

Van der Sar a 2008-as Európa-bajnokság után mondott le a címeres mezről, de tavaly ősszel két mérkőzésen még pályára lépett a válogatottban, miután a szövetségi kapitány komoly kapusgondokkal küszködött. Amúgy most sem rózsás a helyzet: Maarten Stekelenburg ugyanis csak kispados az Ajaxban, Henk Timmer és Michel Vorm pedig egyaránt sérülésekkel bajlódik.

Megbüntették az edzőt, aki szerint Ronaldónak csalt a bíró

Pénzbüntetést kapott Vanderlei Luxemburgo, a brazil Palmeiras vezetőedzője, aki szerint Ronaldo bírói segítséggel szerzett gólt futballcsapata ellen március 8-án. A Corinthians kétszeres világbajnoka – akinek térdsérülés miatti 13 hónapos kihagyása után ez volt a második meccse – a hosszabbítás második percében, egy szögletet követően fejelte együttesének egyenlítő találatát.

Ronaldo gólját nem mindennapi ünneplés követte

„Azt akarta, hogy Ronaldo gólt szerezzen, korábban is folyton a 16-osunk környékén adott szabadrúgást az ellenfélnek. Biztos vagyok benne, hogy Ronaldo jelenléte pszichikailag befolyásolta a játékvezetőt. Ez egy gyáva ember, ráadásul szinte minden játékosomnak sárga lapot adott” – jelentette ki akkor a tréner, akinek 5000 realt, azaz mintegy félmillió forintot kell fizetnie szavaiért.

A Real Madrid korábbi mesterét, volt szövetségi kapitányt, aligha vigasztalja, hogy maga a 32 éves sztár is kapott sárga lapot, amikor gólörömében kirohant a pályáról…

Zidane-t akarja a Corinthians

A Corinthians labdarúgócsapata Ronaldo megszerzése után a Real Madrid egy másik korábbi „galaktikusát”, nevezetesen Zinedine Zidane-t szeretné leigazolni brazil sajtóértesülések szerint. „Zidane szerződtetése elképzelhetetlen álomnak tűnik, de ilyen volt Ronaldóé is. Miért ne jöhetne össze egy évben két ilyen fantasztikus igazolás?” – nyilatkozta Mario Gobbi, a brazil klub igazgatója a Gazeta Esportivának.

A 36 éves világ- és Európa-bajnok, aranylabdás francia szupersztár megszerzése mindazonáltal jóval nehezebb feladatnak tűnik, mint a súlyos sérülése után Olaszországból hazatérni kényszerült Ronaldóé, mivel Zidane már visszavonult és az elmúlt években több csapat is – főként Ázsiából – szerette volna soraiban tudni.

Ronaldóval kampányol Pérez

Florentino Pérez elnökké választása esetén a nyáron 80 millió euróért a Manchester Unitedől a Real Madridhoz kerülhet át Cristiano Ronaldo, a tavalyi évben a világ legjobbjának megválasztott portugál labdarúgó.

A fiatal sztár Madridba meneteléről az AS ír szerdai számában, s a spanyol lap tudni véli, hogy az alku már megszületett, nyilvánossá tétele pedig a júliusi elnökválasztás kimenetelétől függ. Ronaldo a hírek szerint bruttó 12 millió euró fizetést kap majd szezononként.

Az újság megjegyezte, hogy az elnökválasztási kampányban ez, mármint Ronaldo szerződtetése jelenti a központi témát, ezzel kampányol a legismertebb jelölt, a presidente posztját 2000 és 2006 között egyszer már betöltő, s a vezetői székbe visszavágyó Pérez is. A szálakat a háttérben Pérez bizalmasa, a jelenlegi Real erős emberének számító, a klubnál 2000 óta tevékenykedő José Ángel Sánchez mozgatja, aki az AS szerint „megadirektorrá” nőtte ki magát, és szoros barátság fűzi Ronaldo ügynökéhez, Jorge Mendeshez, ami lehetővé tette a titkos alkut a felek között. Ha igaz a lap értesülése, az ügynök 8 és fél millióval gazdagodna védence Madridba kerülése fejében.

Fél Európa vinné Diegót (MTI/EPA)

Fél Európa vinné Diegót (MTI/EPA)

Diego a Madridban?

A Werder Bremen brazil középpályása több európai nagycsapat is szerette volna az elmúlt két évben megszerezni, de a németek nem akartak megválni legértékesebb játékosuktól. Diegót a szerződése elvileg 2011-ig a Werderhez köti, de nagyon úgy tűnik, hogy idén nyáron klubot vált.

Sokáig a Juventus tűnt a befutónak, ám a Die Weltnek adott interjúban már a Real Madridról lelkendezett a 24 éves futballista. „Minden focista álma, hogy náluk játsszon, én sem vagyok ez alól kivétel” – nyilatkozta Diego, akinek nem lennének beilleszkedési gondjai, hiszen remekül beszél spanyolul is.

A brazil játékos 2004-ben kezdte európai karrierjét a Porto együttesében, és innen igazolt két évvel később a Werder Bremenhez.

Visszatér Angliába Kanoute?

A Sevilla mali támadója két szezonon keresztül már játszott a Premier League-ben (West Ham, Tottenham), de nem sikerült megvetnie a lábát a legerősebbnek tartott bajnokságban. 2005-ben az andalúziai csapathoz igazolt, ahol Európa egyik legveszélyesebb támadójává nőtte ki magát. A Sevillával kétszer megnyerte az UEFA-kupát, egyszer az európai Szuperkupát, és 2007-ben Afrika legjobb játékosának választották.

Frederic Kanoute idén már 17 gólt szerzett a különböző kiírásokban, nem csoda, hogy több helyről is keresik az ügynökét. „Több Premier League-klub is bejelentkezett, de nekem még egy évig érvényes a szerződésem a Sevillával” – mondta Four Four Two című magazinnak Kanoute. „Beszélni fogok a klub vezetőivel, egyelőre nem tudom nekik milyen terveik vannak a csapattal, és személy szerint velem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik