Élet-Stílus

Rajtaütés a Bosnyák téren

admin
admin

2009. 03. 18. 14:27

Forró nyomon indult a közterület-felügyelet négyfős kommandója a Bosnyák térre, ahol sikerült is tetten érniük az illegális szemetelőt. Az elkövető nem tudta hitelt érdemlően megmagyarázni tettét, most büntetését várja.

A kerületiek a Bosnyák téri piac környékét tartják a legszemetesebbnek, és nem elsősorban a piaci hulladék, hanem a lakosság által eldobott vagy lerakott szemét miatt – közölte Fővárosi Közterület-felügyelet Hivatala. A közterület-felügyelők ezért a kerületőrséggel együtt kiemelt figyelmet fordítanak erre a környékre. Így volt ez március 17-én is, amikor a négyfős osztag egy Magyarországon élő külföldi állampolgárra csapott le: az illető egyzsáknyi szemetet dobott ki az autójából.

Figyelmeztetésük nyomán az elkövető csak annyit tudott mondani, hogy nem tudta, ide nem helyezhető el kommunális hulladék, hiszen rendszeresen lát itt szemetet. A járőrök figyelmeztették, hogy a közterület nem erre való, majd igazoltatták, és megtették a szabálysértési feljelentésüket, ami több tízezer forintos bírsággal is járhat. A kihelyezett kommunális hulladékot eltakaríttatták a helyszínről.

A bizonyíték (Fővárosi Közterület-felügyelet Hivatala)

A bizonyíték (Fővárosi Közterület-felügyelet Hivatala)

A Fővárosi Közterület-felügyelet Vészhelyzeti Információs Központja egyébként ingyenes telefonszolgálatot működtet, ahová illegális hulladéklerakásokat lehet bejelenteni. A motoros járőrszolgálatnak köszönhetően a felügyelet igen hamar megérkezik a helyszínre, így nem ritka, hogy az elkövetőt tetten érik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.