Élet-Stílus

Talmácsi Gábor egyre gyorsabb

Vasárnapi idején csaknem másfél másodpercet javított hétfőn Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnoki sorozat 250 kcm-es kategóriájának estorili tesztelésén, melyet a negyedik legjobb idővel zárt.

Menedzsmentje tájékoztatása szerint a 125 kcm-esek között 2007-ben vb-győztes magyar versenyzőnek és szerelőinek ebéd előtt még akadtak problémái bőven, ám a szünet után fokozatosan sikerült a hibákat kiküszöbölniük. Talmácsiék megtalálták azokat a bázisbeállításokat, melyekkel könnyedébben tudott motorozni, rövidebbek voltak a féktávok, jobban tapadt a hátsó gumi, délután már a motor sem rángatott, s ez meghozta a várt sikert.

A vasárnapi ötödik helyhez képest ugyan nem lépett előre sokat a magyar motoros, ugyanakkor fontos részsiker, hogy a leggyorsabbakhoz képest már nem olyan nagy a lemaradása.

Bizakodva várja a szezonnyitót (MTI/EPA)

Bizakodva várja a szezonnyitót (MTI/EPA)

“Nem állíthatom, hogy százszázalékosan sikerült a legjobb beállításokat megtalálni, de mégis egy nagyon kemény napon vagyunk túl, ami összességében nagyon eredményes volt – nyilatkozta a negyedlitereseknél idén debütáló motoros. – Ha megnézzük a legjobb köridőket, akkor látszik, hogy sok olyan pilóta van mögöttem, akik már több éve motoroznak a 250 kcm-ben, nagyobb a tapasztalatuk, mégis gyengébb időt futottak. Ez mindenképpen erősíti bennem a versenyszellemet és az érzést, hogy ennél még jobbak is tudunk lenni.”

A portugáliai pályán kedden már csak azok gyakorolnak, akik eddig csak egy napot teszteltek, így Talmácsi már nem rója a köröket. Számára a jövő heti (március 25-27.) jerezi kollektív teszten folytatódik a felkészülés az április harmadik hetében Katarban rajtoló világbajnoki szezonra.

Estoril, teszt, hétfői eredmények:
1. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 1:41.113 p
2. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 1:41.119
3. Marco Simoncelli (olasz, Gilera) 1:41.138
4. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:41.563

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik