Élet-Stílus

Az Inter klasszisával erősíthet a Barca

Barcelonába szerződhet az Inter csatárklasszisa, Zlatan Ibrahimovic, Roberto Carlos pedig ismét a Real Madriddal „szemez". Francesco Totti viszont hűséges a „farkasokhoz", és hamarosan hosszabbít a Romával. Rövid hírek a foci világából.

Ibrahimovic a Barcelonához tart

A La Gazzetta dello Sport című olasz lap értesülései szerint Zlatan Ibrahimovic menedzsere, Mino Raiola már felvette a kapcsolatot Barcelonával. A svéd csatárnak 2013-ig érvényes szerződése van jelenlegi munkaadójánál, így – az itáliai újság számításai szerint – a milánói együttes legalább 50 millió eurót kérhet a katalánoktól, és akár még a kameruni Samuel Eto’o is átigazolhat az olasz bajnokhoz Ibrahimovicért cserébe.

Ibrahimovic gránátvörös-kékbe öltözik? (MTI/EPA)

Ibrahimovic gránátvörös-kékbe öltözik? (MTI/EPA)


Mourinhónak fizetnie kell

Az olasz szövetség fegyelmi bizottsága tízezer euróra büntette José Mourinhót, a Serie A-ban listavezető Inter vezetőedzőjét.
A portugál trénert vasárnap a Fiorentina ellen 2-0-ra megnyert mérkőzés hajrájában állította ki a bíró, mivel túlságosan hevesen reklamált. Hasonló nagyságú büntetéseket kapott a Fiorentina, a Lazio és a Reggina szurkolóik rasszista megnyilvánulásai miatt.


Arsavin játéka kérdéses

Lukasz Fabianski helyettesíti Manuel Almuniát az Arsenal kapujában az „ágyúsok” szerdai, Hull City elleni FA-kupa-találkozóján. A bokasérülést szenvedett elsőszámú kapus mellett a csatár Eduardóra sem számíthat Arsene Wenger vezetőedző, és a télen szerződtetett orosz Andrej Arsavin játéka is kérdéses, miután a hétvégén megsérült, amelynek következtében nyolc öltéssel varrták össze a sebet a lábán.

Az Arsenal-Hull City mérkőzés győztese a Chelsea-vel találkozik a sorozat elődöntőjében, míg a másik ágon az Everton és a Manchester United csap össze a fináléba kerülésért.

Újabb letartóztatások Glasgowban

Kedden további nyolc szurkolót tartóztattak le Glasgowban a Rangers-Zenit Szentpétervár tavalyi UEFA-kupa-döntő napján Manchesterben kitört utcai rendbontás miatt – így már tizenhárman vannak rendőrkézen.

A glasgow-i és a manchesteri rendőrség összehangolt akciójában hat felnőttet és két fiatalkorú férfit „gyűjtöttek be” a hivatalos szervek, s a letartoztatottakat átszállították Angliába kihallgatásra. Hétfőn hasonló okból ütöttek rajta öt személyen, őket júniusig óvadék ellenében már szabadlábra helyezték.

Totti a Romától mehet nyugdíjba (MTI/EPA)

Totti a Romától mehet nyugdíjba (MTI/EPA)


Hűséges a falkavezér


A Sky Sport értesülései szerint Francesco Totti és az AS Roma vezetői már egymás tenyerébe csaptak, így a csapatkapitány hamarosan meghosszabbítja a 2010-ben lejáró szerződését. A hírek szerint a világbajnok futballista 2014-ig, 38 éves koráig kötelezi el magát a klubnál, s a szolgálataiért 5,5 millió eurót vehet majd fel. A hosszabbítás egyúttal azt is jelentheti, hogy a játékmester kedvenc csapatában fejezi majd be a pályafutását.
Totti Rómában született, és 1989 óta tartozik a „farkasokhoz”.

Real: Roberto Carlos visszatér?

A jelenleg a török Fenerbahce alkalmazásában álló Roberto Carlos visszatérhet a Real Madridhoz, ha júliusi elnökválasztáson a korábbi klubvezető, Florentino Pérez győz. „Hosszabbítottam itt, de változhatnak a dolgok. Mindenki tudja, hogy mennyire csodálom és tisztelem Florentinót. A Fener lehetővé tette, hogy hosszú évekig náluk futballozhassak, de a Real Madridban játszottam 11 évig, és az a csapat az életem” – idézte a még mindig kiváló balhátvéd szavait az As című sportnapilap. A 35 éves brazil védő úgy véli, hogy a spanyol királyi gárdában képes lenne játszani még akár „három évig is a legmagasabb szinten”.

Sorban állnak a vb-rendezésért

Tizenegy pályázat érkezett be a 2018-as vagy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogára – jelentette be kedden, hivatalosan a nemzetközi szövetség (FIFA).

A kandidálók: Ausztrália, Anglia, Indonézia, Japán, Mexikó, Katar, Oroszország, a Koreai Köztársaság, az Egyesült Államok önállóan, valamint Belgium és Hollandia, illetve Spanyolország és Portugália közösen. Katar és Dél-Korea kizárólag a 2022-es tornára adott be jelentkezést, a másik kilenc kandidálás mindkét évre szól. A két vb rendezőjét 2010 decemberében jelölik ki.
Joseph Blatter, a FIFA első embere jelezte, nagyon elégedett, hogy ilyen sok pályázat érkezett, ez is bizonyítja, világviszonylatban milyen fontos esemény a futball-vb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik