Élet-Stílus

Hokidöntő: idegenben szépített az Újpest

Az Újpest nagy meglepetésre 3-2-re győzött a címvédő Alba Volán otthonában a jégkorong ob I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re szépített a négy győzelemig tartó párharcban.

A találkozót a vendégek kérésére külföldi bíró, az osztrák Robert Falkner vezette, és mindjárt az elején két hazai játékost kiállított. Az előnyből nem lett gól, ám a 8. percben – már azonos létszámban – a döntőben először szereplő Kiricsenko passzát Dubek vágta Szuper lábai között a kapuba. Az Újpest a harmadik meccsen is vezetést szerzett.

A folytatásban többet támadott a címvédő. A szünet előtt ismét betaláltak a vendégek, ám Kiricsenko látványos gólját a bíró nem adta meg, ugyanis rossz csere miatt a megengedettnél eggyel több újpesti játékos volt a jégen.

Állta az utolsó harmadban a rohamokat az UTE kapusa (MTI)

Állta az utolsó harmadban a rohamokat az UTE kapusa (MTI)

A vendégek változatlanul bátran játszottak, a remek kezű Kiricsenko előbb úgy lőtt, hogy Szuper a gólvonalról mentett, ám később már “nem volt pardon”: az ukrán csatár kilőtte a jobb felső sarkot. Az újpestiek másik légiósa, a szlovák Sikorcin növelte az előnyt, aki a kapu előtt, fonákkal emelt a léc alá.

Ébresztőt kiabáltak a hazai szurkolók, és még a pihenő előtt jött a szépítés. Palkovics tette bele a botját Horváth lövésébe, a pakk védhetetlenül vágódott a kapuba.

Jött az utolsó harmad, amely az előző két alkalommal egyaránt 4-0-ás Alba-sikert hozott. Palkovics a 47. percben ismét betalált, ám most lábbal. Mivel nem volt szándékos rúgómozdulat, így az osztrák sípmester megadta a találatot. Sorra gördültek a fehérvári támadások, ám hősiesen védekezett a lila-fehér sereg, és végül bravúros győzelmet aratott.

Döntő, 3. mérkőzés:
Alba Volán-Újpest 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)
Gól: Palkovics (38., 47.), illetve Dubek (8.), Kiricsenko (26.), Sikorcin (36.)
A párharc állása: 2-1 az Alba Volán javára.
A következő összecsapást csütörtökön rendezik Újpesten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik