Élet-Stílus

Alonso mindkét Brawnt lenyomta

A jerezi tesztelés második napján Fernando Alonso megtörte a Brawn GP még Barcelonában kezdődött uralmát, és leggyorsabbként zárta a napot. Hamilton és a McLaren továbbra is gyengén teljesít.

Hétfőn folytatódott az idénykezdet előtti utolsó teszt Jerezben a Renault, a Brawn, a Williams és a McLaren részvételével. A napos és langyos idő ideális körülményeket biztosított a munkához, az aszfalt 30 Celsius-fok fölé melegedett.

Fernando Alonso a két hét múlva következő Ausztrál Nagydíj előtt utoljára vezette a Renault-t. A csapat már a Melbourne-re szánt utolsó újításokat tette fel és próbálta ki. Úgy tűnik, ezek be is váltak, hiszen a kétszeres világbajnok megtörte a Brawn még Barcelonában megkezdett és Jerezben is folytatott teszturalmát, ő volt a leggyorsabb.

Kivételesen nem Barrichellóék voltak a leggyorsabbak (MTI/EPA)

Kivételesen nem Barrichellóék voltak a leggyorsabbak (MTI/EPA)

„Elégedett vagyok a téli tesztelésem utolsó napjával, hiszen több mint 100 kört futottam. Most először meleg pályán vezethettünk, és az adatok nagyon hasznosak lesznek majd az első néhány futamon, ahol általában meleg szokott lenni. Egy kicsit szomorú is vagyok, ugyanis ez volt az utolsó napom a tesztcsapattal erre az évre, de majd a gyárban találkozunk” – mondta Alonso.

A Brawn GP hétfőn mindkét versenyzőjét pályára küldte. A délelőtt vezető Rubens Barrichello alig fél tizeddel maradt le Alonsó idejétől, úgyhogy nem kell megijedni, továbbra is erős az autó. Jenson Button délután autózott, de ő csak egytucatnyi kört teljesített – igaz, ezek közül a legjobb így is hattizeddel volt gyorsabb Lewis Hamilton legjobbjánál.

A McLarennél új, ahogy a csapat fogalmazott, „apró” aerodinamikai módosításokat próbáltak ki, és ezek hatását vizsgálták a gumikopás szempontjából. Hamilton leggyorsabb köre több mint egy másodperccel maradt el Alonsóétól és Barrichellóétól. A sort ma a legtöbbet köröző Nico Rosberg zárta.

Jerez teszt, második nap:
1. Alonso (Renault) 1:18.343 103 kör
2. Barrichello (Brawn-Mercedes) 1:18.398 62
3. Button (Brawn-Mercedes) 1:18.892 12
4. Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:19.513 87
5. Rosberg (Williams-Toyota) 1:19.783 123

Ajánlott videó

Olvasói sztorik