Élet-Stílus

Ajjajjaj, itt az új Quimby

Március végén már megvásárolhatjuk a Quimby új, öt dalt tartalmazó maxi CD-jét. A Ajjajjaj címet viselő albumot kizárólag a koncerteken és a webshopban fogják árulni, "kísérleti" áron.

Ajjajjaj, itt az új Quimby 1

„A kísérletező kedvű Quimby idén nem a nagylemezt helyezi fókuszba, hanem a legkisebb egység, a dal, illetve annak kisebb-nagyobb csokra kap hangsúlyt az alkotó munkában” – áll az albumot kiadó Tomtom Records közleményében. A kísérleti sorozat első produktumaként az Ajjajjaj című maxi+ jelenik meg, amelynek öt dala az elmúlt idők újonnan írt számai közül a legjobbnak ítéltettek. A kislemezen két magyar nyelvű és három angol nyelvű szerzemény kapott helyet.

A legjobb Quimby-hagyományokra épülő két magyar nyelvű dalba már bele lehet hallgatni. Nem nehéz megjósolni, hogy mind a címadó Ajjajjaj, mind az Álmod ébren tart néhány hét alatt koncertkedvenccé válik.

A maxi lemez megjelenésével egy időben a zenekar honlapja is megújul, ahol megtalálhatók lesznek az új lemezzel kapcsolatos információk, sajtófotók, a koncertidőpontok. A 2009-es „Quimby-szett” első darabja március végétől „kísérletező” áron (1500 forintért) lesz kapható a Quimby-webshopban és a Tom-Tom Records honlapján, illetve minden Quimby koncerten. Most folytatás pedig kísérletezés alatt…

A Quimby 2005-ben adta ki utolsó, Kilégzés című albumát, amit a szakma és közönség is egyöntetű lelkesedéssel fogadott, 2006-ban egy 15 éves szülinapi válogatás-anyaggal jelentkeztek, azóta néma csend. (Pontosabban teltházas koncertek, fesztiválsikerek, színházi előadások.)

Hát, most itt a maxi, öt számmal. Tulajdonképpen nem szeretjük a maxit, mert olyan biznisz-szagú találmány, de azért örüljünk. Meg amúgy is, hol van már a popipar a biznisztől?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik