Élet-Stílus

Gerrardék elhalasztanák a BL-negyeddöntőt

A Liverpool csapatkapitánya nem szeretné, ha a Hillsborough-i tragédia 20 éves évfordulóján kellene pályára lépniük a Bajnokok Ligájában. Gerrardék egy nappal előre hoznák a mérkőzést.

Az elmúlt évtizedek európai futballjának egyik legsúlyosabb szerencsétlenségét okoztak a gondatlan szervezők 1989. április 25-én, a Liverpool-Nottingham Forest FA-kupa elődöntő előtt.

Gerrardék elhalasztanák a BL-negyeddöntőt 1

Sokkal több vendégszurkoló érkezett, mint ahányuknak jegye volt, a szervezők viszont egy idő után úgy döntöttek, hogy beengedik a kinnrekedteket.

A hatalmas tömeg a kerítéshez préselte az első sorokban álló drukkereket, akik közül 94-en a helyszínen, ketten pedig később elhunytak. Az angol válogatott középpályás, aki unokatestvérét vesztette a lelátón, bízik abban, hogy az UEFA tekintettel lesz a klub történetének legsötétebb napjára.

„A liverpooli játékosok és szurkolók érzései ilyen kérdésekben nem számítanak, de bízunk abban, hogy az UEFA figyelembe veszi a kérésünket” – nyilatkozta Steven Gerrard, a vörösök csapatkapitánya.

A Pool arra kérte az európai szövetséget, hogy a negyeddöntő visszavágóját, ne április 15-én, hanem egy nappal korábban játszhassák le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik