Élet-Stílus

A Wolfsburg négyet számolt a Schalkéra – videó

A Wolfsburg péntek este hazai pályán gólzáporos mérkőzésen legyőzte a Schalke együttesét a német labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában. Grafite mesterhármast szerzett, és a VfL a Dárdaiék elsőszámú üldözőjévé lépett elő.

Klubrekordot állított fel a Wolfsburg együttes a Schalke legyőzésével, Felix Magath csapata sorozatban hatodik bajnokiján diadalmaskodott. A hazaiak egy pontra megközelítették a tabella élén álló Herthát, akik szombat délután a Leverkusent fogadják.

A Bundesliga legjobb hazai csapata (11 győzelem, 1 döntetlen) ellen bekezdtek a gelsenkircheniek, és a német válogatottból ismert Westermann bombagóljával vezetést szereztek. A Wolfsburg az első 25 percben alig tudott kibontakozni, a vendégek nagyon jól védekeztek, ám egy szerencsétlen megmozdulás meghozta az egyenlítő találatot.

A brazil Grafite kapott labdát a Schalke tizenhatosán belül, majd azonnal elesett, amikor a védője egy kicsit keményebben odalépett. A támadó büntetőjébe beleért a beteg Neuert helyettesítő Schober, de a labda így is becsorgott. A szünet előtti pillanatokban a teljesen egyedül hagyott Dzeko fordította meg a mérkőzést.

A második félidőben sokáig eredménytelenül egykapuzott a Wolfsburg, egészen a 74. percig, amikor Grafite könnyedén átjátszotta védőjét, és belőtte a második gólját. Az addig észrevehetetlen vendégek hamar szépítettek, de a brazil támadó ezen az estén megállíthatatan volt, és lesgyanús helyzetből eldöntötte az összecsapást. Kuranyinak a hajrában szerzett gólja már csak szépségtapasz volt.

Bundesliga, 24. forduló:


VfL Wolfsburg – Schalke 04 4-3 (2-1)


Gól: Grafite (25., 11-esből, 74., 84.), Dzeko (44.), illetve Westermann (9.), Jones (76.), Kuranyi (90.)

Szombati program:

1. FC Köln – Borussia Mönchengladbach 15:30
VfL Bochum – Bayern München 15:30
Eintracht Frankfurt – 1899 Hoffenheim 15:30
Hannover 96 – Borussia Dortmund 15:30
Hertha BSC – Bayer Leverkusen 15:30
Karlsruher SC – Arminia Bielefeld 15:30

Vasárnapi meccsek:

Hamburger SV – Energie Cottbus 17:00
Werder Bremen – VfB Stuttgart 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik