Élet-Stílus

Tyson szerint David Haye visszahozhatja a nehézsúly aranykorát

Az egykori vitathatatlan nehézsúlyú világbajnok Mike Tyson hízelgően nyilatkozott a brit sztárról, David Haye-ról (22 győzelem – 1 vereség), akitől azt várja, hogy visszahozza a csillogást a gyengélkedő nehézsúlyba.

Tyson, aki 20 évesen minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka lett, azt hiszi, hogy a súlykategória jelenleg híján van azoknak a nagyütő bokszolóknak, akik az ő nemzedékét képviselték. Haye-ra vár a feladat, hogy visszacsempéssze az izgalmakat a ringbe.

„Jó ökölvívók alkotják a mai nehézsúlyú mezőnyt, csak nincsenek igazi szupersztárok. Nincs senki, aki kitűnik a mezőnyből dinamikájával, és izgalmas kiütéses győzelmek sorozatával. Ugyan nem szeretik kimondani, de az én nemzedékemet jellemző brutális kiütések azok, amik igazán érdeklik az embereket.” – beszélt Tyson.

Haye a Klicsko-testvérekkel akar bokszolni (MTI/EPA)

Haye a Klicsko-testvérekkel akar bokszolni (MTI/EPA)

„Mindenkinek izgalomra van szüksége. Lehet nyerni sok mérkőzést, de hogy ha valaki igazán nagy pénzt akar keresni, akkor kevés csak nyerni, izgalmasnak is kell lenni. A szurkolóknak izgalom kell, hogy azért fizessenek, mert téged akarnak látni. Kell egy ilyen sztár a nehézsúlynak, és akkor visszatér a súlycsoport varázsa.”

Mike Tyson úgy gondolja, a volt vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok David Haye lehet az a sztár, aki képes lehet újból fókuszba állítani a nehézsúlyú ökölvívást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik