Élet-Stílus

Nagykövet lett Csapó Gábor

Esküt tettek a környezetvédelem nagykövetei a Budapesti Állat- és Növénykert Majomházában több tucat kisiskolás gyermek jelenlétében. A nagykövetek a jövőben többek között szelektíven gyűjtik a hulladékot, illetve fákat ültetnek. Az FN Tudósító (Mészáros Gábor) beszámolója a nagykövetek első akcióiról.

Az újdonsült nagykövetek közt van Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, Németh Lajos meteorológus, Fenyő Iván, Kovács Patrícia, Lola, Kukorelly Endre író és az Alma zenekar – írta tudósításában az FN Tudósító (Mészáros Gábor). A zöld szalagot viselő nagykövetek öt dolgot vállalnak el, s ezeket 6 hónapon keresztül teljesítik: esővízzel öntözik a kertet, szelektíven gyűjtik a hulladékot, fákat és bokrokat ültetnek, energiatakarékos izzókat használnak, illetve újrahasznosított papírt használnak levélíráshoz és nyomtatáshoz.

Nézegessen környezetvédelmi nagyköveteket a galériában! (fotó: Mészáros Gábor/FN Tudósító)

Nézegessen környezetvédelmi nagyköveteket a galériában! (fotó: Mészáros Gábor/FN Tudósító)

Az eskütétel után a környezetvédelem első nagykövetei ovisokkal és kisiskolásokkal közösen virágot ültettek, szemetet szedtek, víz- és légszennyezettséget mértek, valamint lovakat, birkákat, és tyúkokat etettek a Parasztudvarban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik