Élet-Stílus

Esélytelen a McLaren

A McLarennél nyíltan elismerte a csapat vezetése, hogy az új autó egyelőre gyenge, és esélytelen a futamgyőzelemre.

Bár pár nappal ezelőtt a volt csapatfőnök, Ron Dennis még igyekezett elbagatellizálni a McLaren teszteken mutatott pocsék formáját, most az új csapatfőnök, Martin Whitmarsh és a mercedeses Norbert Haug is beismerte, hogy pácban vannak.

“Az autó a kezdeti teszteken, amikor még az átmeneti aero-csomaggal futott, megfelelt az elvárásoknak. Ezen a héten Barcelonában a terveinknek megfelelően új aerodinamikai fejlesztések kerültek fel, és sikerült azonosítanunk a teljesítmény-visszaesés okát. Az autó jelenleg nem elég gyors, a csapat elvárásainak nem felel meg. De Lewis a mi autónkkal lett bajnok, és az ennél kisebb siker ezután sem elfogadható számunkra” – magyarázta Whitmarsh.

Lemaradtak Hamiltonék (MTI/EPA)

Lemaradtak Hamiltonék (MTI/EPA)

“A problémák javíthatók. A Forma-1-ben korábban is előfordult már, hogy egy élcsapat gyengén kezdte az évet, de sikerült visszatérniük a csúcsra. A mi célunk is ez, sőt, már most is ezen dolgozunk” – tette hozzá.

A csapat legnagyobb résztulajdonosa és motorszállítója, a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug is Whitmarsh-sal egybecsengően nyilatkozik: “Az autónak egyértelműen kicsi a leszorítóereje, de már dolgozunk ezen. Alapvetően jól viselkedik – legalábbis ezt állítják a versenyzők -, de pillanatnyilag biztos, hogy nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy futamot nyerjünk” – ismerte be a német szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik