Élet-Stílus

Kocsival nem lesz érdemes ünnepelni

A budapestiek a szokásoknak megfelelően számtalan parkolási, behajtási nehézséggel nézhetnek szembe március 15-e alkalmából. A gépkocsikat az ünnepi helyszínek környéken lakók már szombaton kénytelenek elhelyezni máshol, vasárnap csak sétálni vagy tömegközlekedni lesz érdemes.

Az idei ünnep kapcsán a fővárosi rendőrség kilenc nagyobb rendezvényhelyszínen rendelt el megállási tilalmakat, illetőleg lezárásokat. A megállási tilalmak jellemzően már jónéhány órával megelőzik a forgalom elöli teljes lezárásokat.

Az első helyszín a Kossuth tér és környéke, ahol megállni tilos és lezárt területek lesznek 14-én 20 órától 15-én 20 óráig. A terület az Alkotmány, a Falk Miksa, a Szalay, a Markó utca között helyezkedik el. Továbbá a Garibaldi utca mindkét oldalára a Kossuth tér és a Honvéd utca, Balassi Bálint utca mindkét oldalára vonatkozik.

A közúti forgalom elől 15-én reggel 7 órától 16 óráig kerül lezárásra közel ugyanez a terület. A Kossuth tér körben, az Alkotmány utca a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Szalay utca a Kossuth tér és a Honvéd utca között és csatlakozik hozzájuk a Balassi Bálint utca, a Széchenyi felső rakpart a Markó utca, és a Vértanúk tere is.

A második helyszínen, a Magyar Nemzeti Múzeum és környékén 14-én 20 órától 15-én 14 óráig tilos megállni. Ez vonatkozik a Puskin utcára, a Bródy Sándor utcára a Múzeum körútig, a Múzeum utcára, és természetesen a Múzeum körúton a Kálvin tér és az Astoria között mindkét oldalon. A forgalom előli lezárások 15-én 8 órától 15 óráig tartanak gyakorlatilag ugyan ezt a területen, plusz a Pollack Mihály téren.

Lezárások a Nemzeti Múzeumnál (police.hu)

Lezárások a Nemzeti Múzeumnál (police.hu)

A harmadik helyszín, a Művészetek Palotája és környéke, ahol tilos megállni március 15-én 6 órától 15-én 24 óráig Lechner Ödön fasor mindkét oldalán, a Művészetek Palotája környékén. Lezárásra ugyan ez a terület 15-én 11 órától 24 óráig kerül.

A negyedik helyszín a Lánchíd és a Roosevelt tér és környéke, a megállási tilalom már 13-án 20 órától lép életbe és 15-én 24 óráig tart. A Pesti alsó rakparton a Lánchíd és az Arany János utca között, a Lánchíd északi oldali parkolójában is, a Széchenyi felső rakparton a Roosevelt tér és az Arany János utca közötti szakaszon az MTA előtti parkolóban is tilos megállni. Lezárásra 15-én 0 órától 22 óráig a Lánchíd, az MTA parkoló, a József Attila utca és a Roosevelt tér kerül.

Lezárások a Lánchídnál (police.hu)

Lezárások a Lánchídnál (police.hu)

Az ötödik helyszín, a Petőfi tér és környéke, itt 14-én 6 órától 15-én 24 óráig tilos megállni a Március 15. téren az Erzsébet híd alatti parkolóban, a Petőfi téren egészen a Kecskeméti utca mindkét oldalán a Kálvin tér és az Egyetem tér közöttig. Lezárás 15-én 10 órától 16 óráig a Váci utca, Pesti Barnabás utca vonala a Pesti alsó rakpart a Közraktár utca és az Eötvös tér közötti szakaszon lesz.

A hatodik, a Hősök tere és környéke, ahol 14-én 20 órától 15-én 20 óráig az Andrássy út mindkét oldali szervizútján, a Felvonulási téren a Hősök tere és a Benczúr utca közötti szakaszon, az Olof Palme sétány mindkét oldalán a Hősök tere és a Benczúr utca közötti szakaszon, és a Műjégpálya előtt is tilos megállni.

Lezárások a Városligetnél (police.hu)

Lezárások a Városligetnél (police.hu)

A területhez köthető lezárások 15-én 12 órától 17 óráig a Dózsa György út, a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor közötti szakaszon, az Andrássy út a Bajza utca és a Hősök tere közötti szakaszon, a Kós Károly sétány, az Olof Palme sétány, valamint az Állatkerti úton lesznek életben.

A hetedik, a Bajcsy Zsilinszky út és környéke lesz, ahol 14-én 20 órától 15-én 20 óráig tilos parkolni. 15-én 12 órától 18 óráig ezen a részen, a Károly körút az Astoria és a Király utca között, a Bajcsy Zsilinszky út a Király utca és az Andrássy út között lesz lezárva a forgalom elől.

A nyolcadik, a Szent István tér és környéke, ahol 14-én 20 órától 15-én 20 óráig, a Bajcsy Zsilinszky út mindkét oldalán a Király utca és a Nyugati tér között, Szent István téren mindkét oldali parkolóban tilos megállni. 15-én 17 órától 22 óráig lezárásra kerül a Bajcsy Zsilinszky út a Nyugati tér és az Andrássy út között, az Andrássy út az Oktogon és a Bajcsy Zsilinszky út között, a Hercegprímás utca, a Sas utca és az Október 6. utca.

A kilencedik helyszín, a Budai Vár és környéke, ahol 14-én 8 órától 15-én 20 óráig a Dísz téren, a Szentháromság téren, a Tárnok utcában a Színház utcában lesz tilos parkolni, míg lezárásra 15-én 8 órától 18 óráig a Palota út, a Hunyadi János út, a Tárnok utca, a Dísz tér, az Úri utca, és az Országház utca kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik