Élet-Stílus

Élre állt az Újpest

Az Újpest szombathelyi győzelmével átvette a vezetést a tabellán a Soproni Ligában, igaz, az eddigi éllovas Debrecen két meccsel kevesebbet játszott.

Az Újpest FC már mérkőzés elején, a 8. percben megszerezte a vezetést (Tisza 15 méterről csavarta a labdát a kapu bal oldalába), és bár a házigazda Haladásnak a szünet előtt két nagy helyzete is akadt, az eredmény nem változott szünetig.

Az 58. percben a bajnoki címért hajtó lila-fehérek növelték előnyüket: az ügyetlenkedő Balassa fejéről Foxi elé került a labda, és ő 12 méterről, kapásból a bal alsó sarokba lőtt.

Megérdemelten nyert az Újpest (MTI/EPA)

Megérdemelten nyert az Újpest (MTI/EPA)

A hátralévő időben az Újpest uralta a mérkőzést, és teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, sőt a végén egy óriási ziccert is elhibázott, igaz, pillanatokkal korábban a szombathelyiek is szépíthettek volna.

A krónikához tartozik, hogy a vendégek közül Simeket második sárga lapja után a 87. perben kiállította Szabó Zsolt bíró.

Győzelmével az Újpest a tabella élére állt, de a Debrecen szombaton visszaszerezheti a vezetést, amennyiben nyer a Nyíregyháza ellen, s még van egy elmaradt mérkőzése is.

20 csapat kért licencet

A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja szerint az illetékes bizottsághoz a 16 jelenlegi NB I-es együttes mellett 4 NB II-es alakulat juttatta el licenckérelmét a pénteki határidőig az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság következő idényére.

A licencet kért csapatok: Siófok, Diósgyőr, Debrecen, Fehérvár FC, Győri ETO, Honvéd, Kaposvár, Kecskemét, MTK, Nyíregyháza, Paks, REAC, Haladás, Újpest Vasas, Zalaegerszeg, Ferencváros, Gyirmót, PMFC, Pápa. (MTI)

Soproni Liga, 19. forduló:
Szombathelyi Haladás–Újpest FC 0-2 (0-1)
Gól: Tisza (8.), Foxi (58.)
Kiállítva: Simek (87., Újpest)

Szombat:
DVSC-TEVA – Nyíregyháza, 15:00
Vasas–BFC Siófok, 18:00
Kecskeméti-FC Fehérvár, 18:00
REAC–Győri ETO FC, 18:00
Budapest Honvéd–Paksi FC, 18:00

Vasárnap:
MTK Budapest–Diósgyőri VTK, 17:30

Hétfő:
Gabona Trans-Kaposvár – ZTE FC, 19:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik