Élet-Stílus

A világ legjobb zsokéja lovagolja idén Overdose-t

Az eddigi 11 versenyén veretlen maradt csodalóba beleszeretett a világ legjobbnak tartott zsokéja, a belga Christophe Soumillon. Overdose Budapesten kezdi a szezont.

A világ legjobbnak tartott zsokéja, a belga Christophe Soumillon lovagolja idén Overdose-t, amely eddigi 11 galoppfutamán veretlen maradt. A csütörtöki sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a magyar csodaló április 19-én Budapesten, a Kincsem Parkban kezdi a 2009-es szezont, s már ezen a versenyen Soumillon ül a nyergében.

“Nem akármilyen elismerés, hogy nem is mi kezdeményeztük ezt a kapcsolatot, hanem Soumillon jelentkezett, aki eddig kétszer látta versenyezni Overdose-t, és elmondása szerint szerelmes lett belé” – mondta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa, aki elárulta, hogy eddig 5 millió euró volt a legnagyobb összeg, amit ajánlottak a négylábúért, de hozzátette, most lenne a legnagyobb butaság eladni, amikor sporttörténelmet írhat idén.

Idén is megőrzi veretlenségét? (MTI)

Idén is megőrzi veretlenségét? (MTI)

Overdose idei programjában kilenc verseny szerepel, ez változhat az elért eredmények alapján. Az áprilisi budapesti futam után május 4-én utazik Overdose Angliába, ahol négy verseny vár rá. Először május 23-án egy felvezető, 1000 m-es viadalon bizonyíthat, majd június közepén Ascot következik, ahol öt napon belül kétszer fut, amennyiben megfelelő erőállapotban lesz: előbb 1000-en, majd 1200-on versenyez, utóbbi Európa legnagyobb összdíjazású futama a maga 450 ezer fontjával. Július 10-én Newmarketben fut utoljára a szigetországban Overdose. A két ascoti és a newmarketi versenyt még egyetlen ló sem nyerte meg ugyanabban az évben.

“Reálisan nézve a veretlenséget tartani még álomnak is erős, de azért dolgozunk, hogy ezt az elérhetetlen álmot megpróbáljuk megvalósítani” – mondta Mikóczy arra válaszolva, hogy ilyen erős futamokon milyen eredményre lehet számítani.

A nyári, alagi pihenő után az őszi versenyeket Baden-Badenben kezdi Overdose. Tavaly ezen a viadalon mutatta meg, hogy nemzetközi mezőnyben is kimagasló teljesítményre képes. Az augusztus 30-i futamon eddigi zsokéja, a német Andreas Suboric lovagolja munkája elismeréseként. Ezt követően valószínűleg azon a párizsi viadalon áll rajthoz, amelyet tavaly megnyert, azonban egy ló rajtgépének beragadása miatt leintették a futamot, s az ismétlésen már nem indult. Az év zárásaként pedig Kaliforniában vagy Melbourne-ben indul, a szezonzáró pedig az a hongkongi futam lesz, amellyel már tavaly is kacérkodott Mikóczy, végül a hosszú utazást túl kockázatosnak ítélte. A 2010-es terveket illetően elhangzott, hogy az év elején három dubaji futamot terveznek a négyéves csodalónak.

A budapesti futammal kapcsolatban kiderült, hogy az OTP biztosítja a megfelelő összdíjazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik