Élet-Stílus

Vikidál Csepregiékről is jelentett?

A Neoton Família legendás énekesnője azt állítja, hogy a Dejkó és a Dalos fedőnevű III/III-as ügynökök jelentettek kedveséről, Erdős Péterről is, aki a Neoton indulásakor a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat igazgatója volt, így rajta keresztül minden bizonnyal róla is - írta a Blikk.

Hosszú évekig volt Csepregi Éva a Mahasz-vezér Erdős Péter párja, így együtt is megfigyelték őket. “Azt tudom, hogy Erdős Pétert életének utolsó negyven éve alatt folyamatos megfigyelés alatt tartották. Volt, hogy maga találta meg a lakásában elrejtett lehallgatókészüléket, volt, hogy jugoszláviai nyaralásból utazott hazafelé, és leszedték a vonatról: tiltott irodalmat kerestek nála” – állítja Csepregi Éva a Napraforgó című életrajzi kötetében.

Véleménye szerint köteteket tesz ki az az irathalmaz, amely az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában az Erdős Péterről adott jelentéseket tartalmazza. “Jelentett róla Dalos és Dejkó is, a popszakma két legszorgosabb besúgója” – írja könyvében Csepregi.

A bulvárlap megkereste a két említett ügynököt. A Dalosként emlegetett Vikidál Gyula nem akart nyilatkozni, míg a lemezlovas Arató András tagadja, hogy ő lenne Dejkó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik