Élet-Stílus

Hetente lesz magyar-szerb pólócsata?

Szándéknyilatkozatot fogadtak el azok a közép-európai klubcsapatok, amelyek ősszel közös vízilabda Interliga-bajnokságban vesznek részt. Magyarországot öt csapat képviseli: a Honvéd, az Eger, a Szeged, az UTE és a Vasas.

A magyar, szerb, román és szlovák bajnokságok vezető csapatai összefogtak, és országuk szövetségének támogatása mellett az elmúlt hónapokban megvizsgálták egy új versenysorozat elindításának lehetőségét – számolt be a magyar vízilabda-válogatott honlapja.

A csapatok vezetőinek célja, hogy egy újabb – határokon átnyúló – nívós versenysorozattal gyarapítsák az európai kupa küzdelmek sorát, egyben további lehetőséget adjanak a sportág fejlődéséhez és ismertségének növeléséhez.

Az egrieket is érdekli a lehetőség (MTI)

Az egrieket is érdekli a lehetőség (MTI)

Maga az Interliga létrehozásának gondolata nem új keletű. A magyar, a szerb és a horvát szövetségek már az elmúlt években felvetették egy közös versenysorozat létrehozásának lehetőségét, de a tényleges megvalósítást megakadályozta az egyik fő támogató távozása.

A versenysorozat 2009 szeptemberében indul, a lebonyolításról a következő évad nemzetközi és hazai versenynaptárának ismeretében döntenek. A lap információi szerint a szervezők megvárják az Euroliga rendszerének megváltoztatásáról tervezett döntést, amely a közeljövőben várható.

Kemény dénes szövetségi kapitány

A válogatott szempontjából az csak előnyös lehet, ha a kerettagok egy szezonban több nehéz meccset játszanak. Ez jobban hozzászoktatja őket azokhoz a nagyon fontos mérkőzésekhez, amelyeket a világversenyeken fognak játszani.
Forrás: vlv.hu

Az alábbi csapatok jelezték részvételi szándékukat:
TEVA-VasasPlaket
ZF-Eger
Domino-Honvéd
Szeged-Beton
UNIQA-UTE
VK Raiffeisen Partizan Beograd (szerb)
VK Vojvodina OTP Banka Novi Sad (szerb)
CSM Leonardo Oradea (román),
Hornets Kosice (szlovák)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik