Élet-Stílus

Öko-riadó a Sportarénában

Mobil szélgenerátorral, környezetbarát mosógéppel, passzív házzal és napkollektoros kerti zuhannyal az idei Greenexpo arra világít rá, mit tehetünk mi magunk a környezetvédelemért, miközben pénztárcánkat is megkímélhetjük.

Amennyiben az éghajlatváltozás jelenlegi tendenciája folytatódik, ha a károsanyag-kibocsátás ebben az ütemben növekszik, akkor a következő ötven évben az 1750-1850-ben mért adatokhoz képest 2-3 fokkal emelkedhet az átlaghőmérséklet.

Az éghajlatváltozással összefüggő költségek akár a világ GDP-jének 20 százalékát is felemészthetik – ez becslések szerint 5,5 trillió eurót tenne ki. Legalább 200 millió ember válna „klímaváltozási menekültté”. Drasztikus változásokra van tehát szükség az ipari termelésben, az energiafogyasztásban.

Március 13-15. között a mindennapokban megvalósítható környezetvédelemmel kapcsolatos termékek és fejlesztések vonulnak fel a Greenexpón, a Papp László Budapest Sportarénában. A kiállítás célja, hogy kézzelfogható közelségbe hozza a környezetvédelmet: energiatakarékos és környezetbarát otthoni termékek, passzívház technológiák, hibrid autók, oktató és tudatformáló programok.

A helyszínen mutatkozik be először Az ÖKO-Riadó!, egy kifejezetten gyerekeknek szóló program a környezettudatos gondolkodás, konkrétabban is a hulladékhasznosítás fontosságával kapcsolatban. A program célja, hogy a gyereken keresztül üzenjenek a nehezebben mozgósítható felnőtt korosztálynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik