Élet-Stílus

Francia színekben az eltiltott magyar olimpikon?

admin
admin

2009. 03. 11. 17:29

Jelenlegi klubja, a Honvéd nem váltja ki a felfüggesztett eltiltással sújtott tőröző Ujlaky Virginie versenyzői kártyáját, így nem indulhat a különböző hazai viadalokon, ezáltal pedig nem lehet kerettag és válogatott. A franciák már bejelentkeztek.

Ezt Szekeres Pál, a szakág szövetségi kapitánya mondta el kérdésre válaszolva a hétvégi tőr Világkupa szerdai sajtótájékoztatóján.

Ujlakyt a pekingi olimpián tanúsított magatartása miatt marasztalta el a szövetség fegyelmi bizottsága még tavaly szeptemberben, majd Füleky Andrásnak, a szövetség ügyvezető igazgatójának a fellebbezését követően másodfokon ugyanez a döntés született. Nevezetesen az, hogy a Franciaországban nevelkedett tőrözőt egy évre kizárták a magyar válogatottból és ugyanennyi időre száműzték az itthoni versenyekről. Az enyhítő körülményeket figyelembe véve azonban a szankciók végrehajtását az fb egy évre felfüggesztette.

Ujlaky (b) állítólag megtaposta a címeres mezt (MTI)

Ujlaky (b) állítólag megtaposta a címeres mezt (MTI)

Az MVSZ azért kezdeményezett fegyelmi eljárást vele szemben, mert megítélése szerint a pekingi olimpián nem volt megfelelő a hozzáállása, nem segítette csapattársait, egyes cselekedeteivel egyenesen hátráltatta az együttest.

Szekeres Pál szerint előfordulhat, hogy a június 1. és 15. között esedékes átigazolási időszakban a Honvédból egy másik klubhoz szerződik Ujlaky, és akkor a későbbiekben majd versenyezhet. Ehhez kapcsolódóan azonban Füleky András megjegyezte, a francia szövetség már érdeklődött a tőröző nemzetközi licence kiadásának lehetőségéről, s az ügyvezető hozzátette, ha konkréttá válik a kérés, a magyar szövetség nem gördít akadályt ez elé. A szövetségi kapitány pedig még elárulta, hogy Ujlaky már talált magának francia klubot és francia edzőt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.