Élet-Stílus

Visszatér Risztov Éva

Hosszútávúszóként folytatja a pályafutását 2005 novemberében befejező, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hatszoros rövid pályás Európa-bajnok úszónő, Risztov Éva.

Risztov Éva nem az uszodai számokban folytatja sportolói karrierjét, hanem a hosszútávúszók szakágában, hivatalos nevén a nyíltvízi úszásban, amelynek 10 kilométeres versenyszáma amúgy a tavaly nyári, pekingi ötkarikás játékokon mutatkozott be az olimpiai programban. Risztov hozzátette, ez a tény is ösztönzőleg hatott rá, miként az is, hogy 2010-ben Magyarország lesz a házigazdája az Európa-bajnokságnak, melynek keretében a maratoni – a 10 mellett az 5 és a 25 kilométeres – távokon a Balatonon versenyez majd a mezőny.

“Jó ideje gondolkodtam az újrakezdésen, s úgy 3-4 hónapja úszom már rendszeresen. A medencések közé nem akartam visszatérni, a 10 kilométer azonban nagy lehetőség, olyan kihívás, amelynek érdemes nekivágni, különösen egy már többször is bizonyított, tapasztalt edző segítségével” – mondta az egykori kiválóság.

A 23 éves Risztov Évát a Debrecenben dolgozó edző, Vajda Tamás készíti majd fel, aki korábban Nyíregyházán tevékenykedett, és többek között a legsikeresebb magyar hosszútávúszónőnek, a vb- és Eb-érmeket szerzett Kovács Ritának is a mestere volt.

“Rövidesen találkozunk, átbeszéljük a dolgokat, aztán remélhetőleg mielőbb neki tudunk vágni az együttes munkának – reagált a távirati iroda megkeresésére Vajda. – Nagyon örülök, hogy ő is, és a két szövetségnek, a MÚSZ-nak és a hosszútávúszókénak a vezetése is rám gondolt. Jó lenne, ha Kovács Rita után nem maradna űr a szakágban, azt azonban hozzátenném, hogy a sikeres közös munkához biztos anyagi háttérre is szükségünk van.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik