Élet-Stílus

Jaromir Jagr visszatérhet az NHL-be

Visszatérhet az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL) játszók közé Jaromir Jagr, aki jelenleg Oroszországban, az omszki Avangard csapatában hokizik.

A csehek világhírű, a gólok előkészítésében és a góllövésben egyként kiváló támadója a nyáron válthat klubot, s az orosz hírügynökség New York-i forrásokra hivatkozó jelentése szerint az Edmonton Oilers színeiben folytathatja pályafutását. Az NHL-es klub vezetése állítólag 7 millió dollárt ajánlott neki a következő idényre.

A 37 éves szélső egy másik NHL-es csapattól, a New York Rangerstől szerződött át tavaly júliusban az orosz bajnokságba, az úgynevezett Kontinentális Hoki Ligába.

Jagr NHL-es karrierje 1990-ben kezdődött a Pittsburgh Penguinsnél, amellyel egy évvel később Stanley Kupát nyert, majd ezt a következő esztendőben is megismételte. 2000 és 2004 között a Washington Capitalsben szerepelt, mielőtt a Rangers leigazolta volna.

győztes meccs után edzőváltás

Furcsa módon győztes mérkőzést követően menesztette edzőjét a Montreal Canadiens jégkorongcsapata. Az észak-amerikai profiliga (NHL) patinás alakulata hétfőn elköszönt Guy Carbonneau-tól, helyére az eddigi általános igazgató, Bob Gainey került.

A fennállása 100. évfordulóját ünneplő gárda nem titkoltan ebben az idényben meg akarja nyerni a Stanley Kupát, január óta azonban olyan rossz formában van, hogy már csak egy pont az előnye a kilencedik helyezett New York Rangersszel szemben. A playoff-ba az első nyolc kerül.

A Montreal az utóbbi tíz meccséből ötöt elvesztett, legutóbb viszont nyert a Dallas Stars otthonában 3-1-re, mégis menesztették Carbonneau-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik