Élet-Stílus

Usain Bolt felgyorsítaná Ronaldót

Nyáron közösen edz a világ leggyorsabb embere és a tavalyi év legjobb futballistája. Görögországban ismét botrányt okoztak a szurkolók, Zidane pedig a Real Madridnál kaphat állást. Rövid hírek a foci világából.

Együtt edz nyáron Usain Bolt háromszoros olimpiai bajnok sprintkirály és Cristiano Ronaldo, a Manchester United aranylabdás futballsztárja. “Usain segíteni szeretne Cristianónak abban, hogy még gyorsabb lehessen. Amikor nyáron Európába érkezik, biztosan összehoznak egy-két közös tréninget” – jelentette be vasárnap Ricky Simms, a jamaicai csodafutó menedzsere.

A nem mindennapi találkozó korántsem reklámfogás, hiszen a két fenomént nem ugyanaz a sportruházati cég szponzorálja. Bolt saját bevallása szerint nagy rajongója a portugál csatárnak, ezért szegődne el hozzá ideiglenesen “személyi edzőnek”.

Ronaldo és a MU idén négy trófeát is nyerhet (MTI/EPA)

Ronaldo és a MU idén négy trófeát is nyerhet (MTI/EPA)

Zidane a Realnál?

Francia lapértesülés szerint elképzelhető, hogy Zinedine Zidane, a Real Madrid volt labdarúgója elnöki tanácsadó lesz a spanyol elitklubnál. “Csodálatos lenne, ha megvalósulna ez a tervem” – nyilatkozta a francia válogatottal világ- és Európa-bajnokságot nyert játékos az L,Equipe című sportnapilapnak.

A 2006-os világbajnokság után visszavonult sztár öt évig szerepelt a királyi gárdában, és azt mondta, csak abban az esetben tér vissza Madridba, ha újra Florentino Perez lesz az elnök. Perez, aki 2006-ig volt a Real Madrid első embere, helyi lapértesülések szerint a júliusi választáson ismét harcba száll az elnöki posztért.

Botrány a görög rangadón

Összecsaptak a szurkolók és a rendőrök a görög labdarúgó-bajnokság rangadója, a PAOK Szaloniki-Olimpiakosz Pireusz mérkőzés előtt és után is. A vasárnapi találkozó előtt a drukkerek kövekkel, lécekkel és házilag készített robbanószerekkel támadtak a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be. A helyszínre érkező mentőknek tucatnyi könnyű sérültet kellett ellátniuk.

A gólnélküli döntetlennel végződött mérkőzés lefújását követően a PAOK szurkolói berohantak a pályára, és megtámadták az ellenfél játékosait, az Olimpiakosz futballistáinak azonban sikerült az öltözőbe menekülniük.

Vége Cicinho szezonjának

Ebben a szezonban már nem számíthat brazil védőjére, Cicinhóra az AS Roma, miután a labdarúgó vasárnap súlyos térdsérülést szenvedett. A 28 éves hátvéd jobb térdében az elülső keresztszalag szakadt el a vasárnapi tréningen. Cicinhót még ezen a héten megoperálják.

A rómaiaknak nem jött jókor a védő sérülése, ugyanis szerdán a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az Arsenal együttesét fogadják, mely két héttel ezelőtt 1-0-ra győzött hazai pályán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik