Élet-Stílus

Megszűnt a mozi Esztergomban

Bezárt Esztergomban a városi moziként működő Bajor Ágost Kultúrmozgó, mert az önkormányzat nem akarta vállalni a közel tízmilliós átköltöztetés költségét. A város sajtófelelőse szerint az önkormányzat a héten több tárgyalást folytat az új mozi indítása érdekében.

Esztergomban szálloda épül a művelődési központ helyén, ezért kellett volna új helyre költöznie a mozinak. A berendezés az önkormányzaté, az üzemeltetést a Mozinet Kft. végezte. Kárpáti György, a cég ügyvezetője hétfőn elmondta: március 1-jén lejárt a szerződésük, de szóbeli ígéretet kaptak arra, hogy a hónap végéig vetíthetnek. Az ügyvezető véletlenül tudta meg, hogy hétfőn kikapcsolják az áramot az épületben, ezután törölte a moziműsort, és zárták be vasárnap a filmszínházat.

Korábban két terem is szóba került lehetséges helyszínként, de mindként esetben tízmillió forintos kiadásra lett volna szükség a feltételek kialakításához. Erről azonban nem tudott tárgyalni az önkormányzattal – tette hozzá. Úgy látja, hogy a városházának mindegy, bezár-e a mozi, mely 60 kilométeres körzetben az egyetlen vetítőhely, és magyar filmjeivel a határon túlról is számos nézőt vonzott.

Takács István, az esztergomi önkormányzat sajtófelelősének tájékoztatása szerint ugyanakkor az önkormányzatnak feltett szándéka a mozi további működtetése, ennek érdekében a héten több tárgyalást folytatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik