Élet-Stílus

Növelte előnyét a Barcelona – videó

Az Atletico Madrid a múlt héten a listavezető katalánokat verte egy parádés meccsen, ezúttal pedig az elsőszámú üldözőt, a Real Madridot tréfálták meg Forlánék. A Barcelona győzelmével hat pontra meglépett a fővárosiaktól.

A múlt hétvégén felejthetetlen meccsen győzte le 4-3-ra a Barcát az Atletico, és a piros-fehérek ezzel újra izgalmassá tették a már lefutottnak tűnő spanyol bajnokságot. A néhány hete még 12 ponttal a konkurencia előtt járó katalánok előnye a madridi vereséget követően négypontosra csökkent. Diego Forlánék azonban gondoskodtak arról, hogy ismét egy kicsit megnyugodhassanak a Barca-hívek.

Míg a katalánok Busquets és Messi (tizenegyes) góljaival simán hozták a kötelezőt az Athletic Bilbao ellen, addig a Real Madrid csak döntetlent játszott a Bernabeu-ban a városi riválissal, és így hat pontra nőtt a különbség a két éllovas között.

Fordulatos izgalmas csatát hozott a fővárosi derbi, amelyet a sorozatban tíz bajnokin diadalmaskodó Real kezdett jobban. Robben hamar belőtte magát, de sem ő, sem Raúl egy kipattanó után nem tudott túljárni Leo Franco eszén. Az Atletico elsősorban kontrákkal veszélyeztetett, és a 38. percben egy Real-szögletet követően a vendégek megszerezték a vezetést: a meglóduló Agüero remekül passzolt Forlanhoz, aki 18. bajnoki gólját lőtte.

A második félidőben mind a két csapat nyílt sisakkal rohamozott, és Huntelaar lesgyanús helyzetből kiegyenlített. A királyi gárdának a hátralévő fél órában óriási mázlija volt, előbb Forlan lőtt kapufát, majd Sinama Pongolle nyolc méterről bénázott el egy ziccert. Agüero egymaga háromszor is belőhette volna a győztes gólt, míg a másik kapunál Raúl ollózása kerülte csak centikkel el a kaput.

Maradt tehát az igazságos döntetlen, ami egyik csapatnak sem igazán jó: a Real hátránya hatpontra duzzadt az éllovassal szemben, az Atletico pedig maradt a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyen. Vasárnap ugyanakkor három csapat is visszaelőzheti a piros-fehéreket.

Primera División, 26. forduló:


Villarreal-Espanyol 1-0 (1-0)


Gól: Fuentes (20.)

FC Barcelona-Athletic Bilbao 2-0 (2-0)


Gól: Busquets (17.), Messi (31., 11-esből)

Real Madrid-Atlético Madrid 1-1 (0-1)


Gól: Huntelaar (48.), illetve Forlán (38.)

Vasárnapi program:

Deportivo La Coruna-Racing Santander 17 ó
Real Mallorca-Real Betis 17
Numancia-FC Valencia 17
Osasuna-Sporting Gijon 17
Recreativo Huelva-Valladolid 17
Sevilla-Almeria 19
Getafe-Málaga 21

Ajánlott videó

Olvasói sztorik