Élet-Stílus

Juve-siker a városi derbin – videó

A Juventus és az Inter is idegenbeli győzelemmel hangolt a hétközi Bajnokok Ligája visszavágókra. A bajnoknál Ibrahimovic másfél perc elteltével betalált, a torinói derbin Chiellini gólja döntött. Az AS Roma döntetlenre végzett otthon az Udinese ellen.

Az olasz BL-csapatok a bajnokság 27.fordulájának a meccseit már szombaton lejátszották, hogy az Inter, AS Roma, Juventus trió nyugodtan készülhessen a hétközi nyolcaddöntő-visszavágókra.

Jose Mourinhóék szerdán a kupában 3-0-s verést kaptak Genovában, a bajnokságban pedig a Sampdoria városi riválisa, a Genoa várta őket. Az Internazionale nem engedhetett meg magának egy újabb botlást, és Ibrahimovicék már a második percben vezettek: a svéd támadó kilépett a lesre játszó védők közül, és elegánsan átemelte a hazai kapust.

A folytatásban a bravúrokat halmozó Julio Cesart nem számítva nagyon keveset mutatott az Inter, a hazaiak sokkal veszélyesebben támadtak. A brazil kapus őrizte a sovány előnyt, majd egy óra elteltével Balotelli szerzett igencsak vitatott gólt. A fiatal támadó lövését Rossi a gólvonalon szedte össze, a partjelző viszont úgy látta, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a vonalon. Hiába tiltakoztak a hazaiak, a gólt megadták, és mivel Julio Cesar a továbbiakban is hibátlanul védett, maradt az eredmény.

A tabella első két helyezettje közötti különbség is maradt, miután a Juventus is hozta a kötelezőt, és legyőzte a Torinót. A mérkőzés egyetlen találatát Chiellini fejelte egy Nedved-szabadrúgásból. Az Öreg Hölgy hét ponttal követi az Intert.

A szezont pocsékul kezdő, de azóta feljebb kapaszkodó AS Romának már 18 pont a hátránya, de még így is a nemzetközi kupaszereplést érő helyen állnak a fővárosiak. A térdsérüléséből lábadozó Francesco Totti nélkül kiálló Roma nem bírt az Udinesével, úgy hogy az utolsó félórát emberhátrányban játszotta Luciano Spalletti csapata: De Rossi egy percen belül két sárgát kapott reklamálásért.

Serie A, 27. forduló:


Torino-Juventus 0-1 (0-0)


Gól: Chiellini (81.)

Genoa-Internazionale 0-2 (0-1)


Gól: Ibrahimovic (2.), Balotelli (61.)



AS Roma-Udinese 1-1 (0-0)


Gól: Vucinic (61.), illetve Felipe (54.)

Kiállítva: De Rossi (68., AS Roma)

Vasárnapi meccsek:

AC Milan-Atalanta 15 ó
Bologna-Sampdoria 15
Catania-Siena 15
Chievo-Cagliari 15
Fiorentina-Palermo 15
Lecce-Reggina 15
Napoli-SS Lazio 15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik