Élet-Stílus

Félóra kiesett a magyar gyorskorcsolyázónak

Noha Knoch Viktor bukása miatt már a pénteki 1000 méteres számmal befejezte szereplését a bécsi rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon, mégsem csalódott, mert amint azt mondta, kifejezetten sikeres szezont zárt.

“Egyáltalán nem vagyok magam alatt. Jól alakult a mostani idény, illetve nem ezen a vb-n múlik az olimpiai kvalifikáció, így nincs miért elkeserednem. Ha ezen múlt volna az ötkarikás részvétel, akkor rajthoz tudtam volna állni szombaton is, de ezt elővigyázatosságból nem kockáztattuk meg” – nyilatkozta a köztudatba három éve olimpiai ötödik helyével (1500 m) berobbant versenyző az MTI-nek.

Sérülésével kapcsolatban megjegyezte, hogy nem tudja felidézni az esetet, mert mintegy félóra teljesen kiesett az emlékezetéből. Bevallása szerint még szombat reggel is fájt a feje, ezért határoztak végül a visszalépés mellett.

Huszár Erika, aki szombaton nagyszerű teljesítménnyel nyolcadik lett 500-on, hozzátette, társa a versenye után ötpercenként újra és újra megkérdezte, tényleg kiesett-e, mert arra se emlékezett, hogy már elmesélték neki.

Félóra kiesett a magyar gyorskorcsolyázónak 1

“Igazából a két hét múlva esedékes országos bajnokságon sem szeretnék már indulni. Hosszú volt a szezon és pihennem kell, úgyis korán kezdjük a felkészülést a következő évadra. Persze aztán lehet, hogy mégis rajthoz állok majd, de jelenleg nem érzek indíttatást rá” – mondta a még mindig csak 19 éves Knoch.

Nem kizárt, hogy más hiányzója is lesz az ob-nak, ugyanis szíve szerint Huszár sem indulna: “Nem hiányzik, hogy valaki esetleg itt sérüljön meg. Éppen ezért rizikós előzést meg sem próbálnék, mert nem szeretném véletlenül se kilökni, ez által pedig balesetveszélynek kitenni a csapattársaimat. Ráadásul akik a válogatottban vagyunk, közel egy szinten állunk, talán Heidum 1000-en és 1500-on, én pedig 500-on tartok kicsit előrébb” – mondta a pályafutása legjobb vb-helyezését elérő jászberényi versenyző.

Huszár a szép sikert különösen nagyra értékeli, mivel – ahogy azt elárulta – az idény során sokat betegeskedett, aminek következményeként a legrövidebb, egyben kedvencének számító 500-as távot sem bírta végig maximálisan.

“Az egész idényben most éreztem először, hogy utolértem magam és olyan állapotban vagyok, hogy a legjobbamat nyújtsam, de a hosszabb távokon még mindig kevesebb esélyem van, így a vasárnapi 1000-es zárószámtól se várok a mostanihoz hasonlóan kiugró eredményt” – mondta a 25 éves Huszár, akinek maga számára is meglepő, hogy három éve éppen a leghosszabb, az 1500-as távon lett olimpiai negyedik.

Abban Knoch és Huszár is egyetértett, hogy bár nem befolyásolja az ötkarikás kvótát, mégis rendkívül fontos a vb ebből a szempontból is, mert ezen tudják felmérni, hol tartanak a riválisaikkal szemben. Huszár példaként a női váltót hozta fel, amely először vehetett részt a vb-n, mivel csak a legjobb nyolc staféta indulhat, és a bécsi hatodik hely megmutatta, hogy négyesük nem véletlenül áll ugyanezen a helyen a világranglistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik