Élet-Stílus

Davis-kupa: vereség Bulgáriától

Balázs Attila vasárnap nagy csatában, öt játszmában kikapott Grigor Dimitrovtól, ezzel a vendég bolgár férfi teniszválogatott 3-1-es, behozhatatlan előnyre tett szert a magyarok ellen a tenisz Davis Kupa Euro-Afrikai Zóna II. csoportjának első fordulójában, Győrben.

Baranyi Szabolcs legénysége ezzel a vereséggel a csoportban maradásért osztályozót kénytelen játszani július 10. és 12. között a moldovaiakkal.

Balázs Attila kiválóan kezdett, egészen más, jóval keményebb és bátrabb teniszt mutatott be, mint pénteken Todor Enev ellen. Az első játszmában egészen a rövidítésig jutottak, ám ott Dimitrov elhúzott (5-0, 6-2), és 1-0-ás vezetést szerzett.

A folytatásban a magyar percei következtek: egészen jó és erőteljes tenisszel begyűjtötte a második szettet, ám a következő játszma ismét a bolgáré volt. A negyedik felvonásban Balázs a hatodik gémben brékelte ellenfelét, 5:2-re elhúzott, és végül kiváló adogatásainak (is) köszönhetően kiegyenlített.

Nagy csatában kapott ki Balázs (MTI)

Nagy csatában kapott ki Balázs (MTI)

A mindent eldöntő ötödik szettben 0:3-nál combizom-húzódásra hivatkozva pihenőt kért, de ez sem segített: újra elveszítette az adogatását és így már nem volt esélye a felzárkózásra.

“Sokkal jobban játszottam, mint pénteken, de sajnos az ötödik játszmában már nem tudtam lépést tartanai az ellenfelemmel. Ebből is látszik, hogy milyen kiváló teniszező” – mondta a vesztes összecsapás után Balázs, aki az utolsó szettben mindössze négy (!) pontot tudott elérni.

Kellner Ádám – tét nélküli mérkőzésen – három játszmában nyert Ognyan Grozdanov ellen, ezzel a magyar csapat 3-2-re szépített összessítésben. Baranyi Szabolcs legénysége a csoportban maradásért osztályozót kénytelen játszani július 10. és 12. között a moldovaiakkal.

Davis-kupa, Euro-Afrikai Zóna II. csoport, első forduló:
Magyarország-Bulgária 2-3 – a bolgárok jutottak tovább
Balázs Attila-Grigor Dimitrov 6:7, 6:3, 3:6, 6:3, 0:6
Kellner Ádám-Ognyan Grozdanov 4:6, 6:2, 7:6

Szombaton:
Varga Róbert, Bardóczky Kornél-Grigor Dimitrov, Todor Enev 1:6, 6:2, 3:6, 6:2, 6:2

Pénteken:
Kellner Ádám-Dimitrov 6:7, 4:6, 7:6, 6:7
Balázs Attila-Enev 2:6, 6:4, 4:6, 4:6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik