Élet-Stílus

Egy gól és más semmi a Schalke mérkőzésén

Schalke hazai környezetben egy góllal legyőzte a Köln együttesét a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A nem különösebben izgalmas, és kiváltképp nem túl eseménydús találkozót a szezonban először eredményes Jermaine Jones döntötte el a 28. percben. Vicente Sanchez sarokkal passzolt Ivan Rakitichez, a horvát légiós pedig Jones elé játszott, aki aztán 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

Később a gelsenkircheni együttes gólfelelőse, Kevin Kuranyi is megzörgette a hálót, csakhogy a bíró résen volt, kiszúrta, hogy a német támadó a kezével ügyeskedte a kapuba a labdát.

Kuranyi kezezős, érvénytelenített gólja (MTI/EPA)

Kuranyi kezezős, érvénytelenített gólja (MTI/EPA)

Mivel Schalke képtelen volt újabb érvényes gólt szerezni – igaz, nem is szakadt meg ezért… -, a lefújásig nyílt volt a találkozó, annak ellenére, hogy a vendég 1. FC Köln sem játszott éppen jól. Ugyanakkor a végén még így is egalizálhatott volna, ha Jusszef Mohamad értékesíti, gólra váltja ajtó-ablak helyzetét.

Sikerével a Schalke a hatodik helyre ugrott a tabellán, míg a két héttel ezelőtt a Bayernt idegenben legyőző „kecskések” maradtak a tizedik pozícióban.

Bundesliga, 23. forduló:
Schalke 04-1. FC Köln 1-0 (1-0)
Gól: Jones (28.)

Szombat:
Bayern München-Hannover, 15:30 ó
Borussia Mönchengladbach-Hamburg, 15:30
Energie Cottbus-Hertha BSC, 15:30
1899 Hoffenheim-Werder Bremen, 15:30
VfB Stuttgart-Borussia Dortmund, 15:30
VfL Wolfsburg-Karlsruher SC, 15:30

Vasárnap:
Arminia Bielefeld-Eintracht Frankfurt, 17:00
Bayer Leverkusen-VfL Bochum, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik