Élet-Stílus

Törőcsik Mari újra színpadon?

Állítólag újra színpadra áll a súlyos betegségéből felépült Törőcsik Mari. A színházi körökben terjedő hírt a Nemzeti Színház nem erősítette meg, igaz, nem is cáfolta.

A pénteki Bors azt írtja, hogy a Nemzet Színésze már március második hetében megkezdi a próbákat John Webster Amalfi hercegnő című darabjában. Mindez komoly kihívást jelentene a súlyos betegségéből felépült színésznő számára, hiszen egy erőtől duzzadó férfit kell alakítania.

Gálos Orsolya, a színház sajtófőnöke a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a FigyelőNetnek. Hozzátette, amint eldől, hogy a 74 éves színésznő újra visszatér-e a színpadra, értesítik a nyilvánosságot.


Az első nyilvános szereplés





A Borsnak sikerült elérnie telefonon Törőcsik Marit, aki udvariasan annyit mondott: „Kedveseim! Én most nem mondhatok semmit a próbákról. Kérek pont egy hetet, utána már beszélhetek.” Az előadás egyik szereplője név nélkül azonban megerősítette a lapnak, hogy Törőcsik Mari lesz a darab főszereplője, és hogy a próbák március második felében kezdődnek.

Törőcsik Mari tavaly október 14-én került az intenzív terápiás klinikára, egy újraélesztést követően. Hét napig mély kómában volt, a légzését és a keringését mesterségesen támogatták. Összesen 24 napon keresztül volt szükség arra, hogy az életfontosságú szervek működését géppel támogassák. A huszonötödik naptól sikerült a gépről “leszoktatni”, és elindult a színésznő intenzív rehabilitációja. Később egy rehabilitációs helyen ápolták.

A Nemzet Színésze eddig egyszer állt a nyilvánosság elé, amikor röviden megnyitotta a filmszemlét.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója korábban többször elmondta, hogy a művésznőt – felépülését követően – nemcsak a kollégák és a teljes társulat, hanem feladatok is várják a színházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik