Élet-Stílus

Itthon maradt a Pannon-kupa

A magyar női kézilabda-válogatott megnyerte a Pannon-kupát, miután Miskolcon, a döntőnek beillő pénteki mérkőzésen 31-29-re legyőzte a svéd csapatot .

Mivel korábban mindkét csapat felülmúlta a szlovén együttest, gyakorlatilag a miskolci ütközet volt a döntő, melyen egy esetleges döntetlen is magyar elsőséget jelentett volna.

Jól kezdett a hazai válogatott, 5-3-as vezetés után azonban a svédek emberelőnyben fordítottak. A támadások ugyan gördülékenyek voltak, főleg Görbicz remek irányítójátékának köszönhetően, a védekezés ugyanakkor nem működött tökéletesen, ezt pedig a rivális könyörtelenül kihasználta.

Sok volt a kiállítás mindkét oldalon, emiatt egy darabig éppen az az együttes vezetett, amelyik létszámfölényben játszott. Végül döntetlennel zárult az első harminc perc.

A második félidőre feljavult a védekezése Imre Vilmos csapatának. A skandinávok hat percig nem tudták bevenni a remeklő Herr Orsolya kapuját.

Görbiczék itthon tartották a kupát (MTi))

Görbiczék itthon tartották a kupát (MTi)

Hatékonyabb lett az emberhátrányos játék is, így sikerült megtartani a kis előnyt, amely azonos létszámnál tovább hízott. Görbicz cselei, passzai, góljai élményszámba mentek.

Az utolsó tíz perc 29-23-ról indult, Imre Vilmos szövetségi kapitány ekkor több poszton is cserélt. A váltás meglátszott a teljesítményen, Hagman egymás után sorozatban háromszor betalált a magyar kapuba.

Nem maradt el az időkérés, ám a lendületbe jött svédek felzárkóztak 30-28-ra. A végén az újonc Bognár szép egyéni akcióval vétette észre magát.

A zárópercben egy vitatott ítéletnél Per Johansson, a vendégek szövetségi kapitánya a zsűri asztalára csapott, ezért piros lapot kapott.

A 3. játéknapon:
Magyarország-Svédország 31-29 (16-16)

Szerdán játszották:
Magyarország-Szlovénia 37-25
Csütörtökön játszották:
Svédország-Szlovénia 26-17

A torna végeredménye:
1. Magyarország 4 pont
2. Svédország 2
3. Szlovénia 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik