Élet-Stílus

Ingyenes a magyar mobilos dugókerülő

Valós idejű dugófigyelő funkcióval ellátott navigációs rendszer kezdte meg működését Magyarországon. Érdekesség, hogy ez egy mobiltelefonon működő, ingyenes szolgáltatás.

Március 1-jén elindult Magyarországon a navigációs eszközök új generációját képviselő Egérút szoftver béta-verziója. Ezzel hazánkban elsőként indul mobiltelefonon működő, GPS-alapú ingyenes navigációs szolgáltatás, amely új elven működve lehetőséget biztosít a Budapesten közlekedők számára a dugók elkerülésére.

Az Egérút fő előnye a valós idejű dugófigyelő funkció, az útvonalakat úgy tervezi a felhasználók számára, hogy a program segítségével a forgalmi dugókat elkerüljék. A statikus, távolságalapú navigációs rendszerekhez képest a szoftver időalapon tervezi az útvonalat, ezáltal biztosítva, hogy a felhasználók a leggyorsabban érjék el céljukat. A rendszer Budapest adott pillanatban mérhető forgalmi adataival számol, mindig az adott percben legideálisabb, legjobban járható útvonaltervet készítve.

Használatához nincsen szükség navigációs berendezésre sem. Az Egérút a jelenleg forgalmazott, Bluetooth-kapcsolattal rendelkező egyszerűbb mobiltelefonok többségén fut, egy külső GPS-vevő segítségével. A belső GPS-es telefonokra is letölthető a szoftver, ott mindenféle eszköz vásárlása nélkül használható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik