Élet-Stílus

Van der Sar újra gólt kapott (videó)

Edwin van der Sar 1311 perc után kapott ismét gólt az angol labdarúgó-bajnokságban, ennek ellenére a Manchester United nyert a Newcastle United otthonában, ezzel visszaállította a hétpontos különbséget üldözőivel szemben.

Van der Sar saját magát hibáztathatja azért, hogy 1311 perc után ismét gólt kapott a Premier League-ben, miután nagyot hibázott Jonas Gutierrez 16 méterről leadott, nem különösebben erős lövésénél. A holland kapus vetődött ugyan, de kijött róla a labda, és pechjére Peter Lövenkrands jókor volt jó helyen.

A góltalansági rekordokat megdöntő Van der Sart ezt megelőzően az Arsenal francia légiósa, Samir Nasri mattolta tavaly november 8-án. Ugyanakkor csak a veterán portás sorozata szakadt meg szerda későeste a Newcastle United otthonában, miután a listavezető fordított, és 2-1-re nyert.


Newcastle-Manchester United 1-2

A 20. percben John O’Shea átadása után Wayne Rooney lőtt a léc alá, majd az 56. percben már Dimitar Berbatovot ünnepelték a társak. Ryan Taylor óriási hibája nyomán Pak Dzsiszung került helyzetbe, a koreai légiós a kapus szorításában ugyan elesett, de a labda épp a bolgár támadó elé került, és neki igazán nem jelentett gondot néhány lépésről az üres kapuba továbbítani.


Balhé a szünetben



A Newcastle-MU mérkőzés szünetében a hazaiak védője, Steven Taylor összekülönbözött Cristiano Ronaldóval, és állítólag arcon ütötte a „vörös ördögök” aranylabdás sztárját. A bíró lemaradt a történésekről, amely kapcsán többféle verzió látott napvilágot a különböző angol lapokban.

A portugál labdarúgó állítólag bűnrossz futballistának (persze ő másképp fogalmazott…) nevezte a newcastle-i védőt,
aki válaszként Cristiano Ronaldo külsejére tett megjegyzést, és véleményét egy pofonnal nyomatékosította. Más forrás szerint az öltözőfolyosói balhét Wayne Rooney provokálta ki.

A Manchester United immáron tizenhat meccs óta veretlen a Premier League-ben, az utolsó tizenegy fellépését győzelemmel abszolválta, így továbbra is utcahossznyi, hétpontos az előnye az üldözőivel, a Chelsea-vel és a Liverpoollal szemben.

A negyedik Aston Villa 2-0-ra kikapott Manchesterben a Citytől, így az kedden győztes Arsenal már csak két pontra van a Bajnokok Ligája-indulást jelentő pozíciótól. A kiesési rangadón a Tottenham nem kegyelmezett a Middlesbrouh-nak, a Ligakupa-döntőt elveszítő Spurs négyet számolt ellenfelére, így a 13. helyre jött fel, míg a ‘Boro jelenleg a 19., azaz utolsóelőtti.

A 28. fordulóban „magyaros” derbit (Fulham-Hull) is rendeztek, sajnos magyarok nélkül, miután Gera Zoltán és Halmosi Péter is végig a kispadon ücsörgött. Egyébként utóbbi lehetett valamivel boldogabb, minekután a csapata 1-0-ra győzött idegenben.

Premier League, 28. forduló:

Newcastle United-Manchester United 1-2 (1-1)


Gól: Lövenkrands (9.), ill. Rooney (20.), Berbatov (56.)

Manchester City-Aston Villa 2-0 (1-0)


Gól: Elano (24., 11-esből), Phillips (89.)

Stoke City-Bolton Wanderers 2-0 (1-0)


Gól: Beattie (14.), Fuller (73.)

Wigan Athletic-West Ham United 0-1 (0-1)


Gól: C. Cole (34.)
Kiállítva: Cattermole (59.), ill. C. Cole (37.)

Blackburn Rovers-Everton 0-0




Fulham-Hull City 0-1 (0-0)


Gól: Manucho (90.)



Tottenham Hotspur-Middlesbrough 4-0 (3-0)


Gól: Keane (9.), Pavljucsenko (14.), Lennon (40., 79.)

Kedden játszották:

Portsmouth-Chelsea 0-1
West Bromwich Albion-Arsenal 1-3
Liverpool-Sunderland 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik