Élet-Stílus

Kupadöntős a Barcelona

A Barcelona továbbra sem találja játékát, de van egy Messije. A katalánokat Mallorcán megérintette a kiesés szele, de az ifjú argentin ismét segített csapatán.

A tartalékos katalán csapat nem villogott az első félidőben, a játékrész hajrájában ráadásul Castro egy gyönyörű távoli lövéssel a házigazdákat juttatta előnyhöz.

Úgy tűnt, az addig is jobb mallorcaiakra a szerencse is rámosolyog, a Castro elleni szabálytalanság után ugyanis Cácerest kiállította a játékvezető.

Marti büntetőjét viszont kivédte Pinto, s ez lett a találkozó fordulópontja. Nem sokkal később ugyanis a vendéglátók részéről a Messit buktató Josemi begyűjtötte második sárgalapját: tíz tíz ellen folytatták a csapatok.

Az argentin beállásával ugyanakkor lényegesen veszélyesebb lett a gránátvörös-kék csapat, s tíz perccel a vége előtt kiharcolta a döntetlent, egyben a továbbjutást.

Messi előbb beforgatta David Navarrót, majd elegánsan átemelt a kapus fölött. A Barcelona továbbjutott, a döntőben a sevillai 1-2 után a San Mamésben a „sorskérdéseket” bő 40 perc alatt eldöntő Athletic Bilbaóval találkozik.

spanyol-kupa

Elődöntő, visszavágó

Mallorca- Barcelona 1-1 (1-0)
Mallorca, Ono Estadi, 14 ezer néző. Vezette: Pérez
Gól: Castro (45.), illetve Messi (80.)
Kiállítva: Josemi (64.), ill. Cáceres (49.)
Mallorca: Lux – Josemi, Ramis, Navarro, Corrales (Aduriz, 78.) – Martí, Castro (Scaloni, 73.), Mario (Cleber Santana, 61.), Arango – Keita, Webo.
Barcelona: Pinto – Alves, Piqué, Puyol, Cáceres – Busquets, Touré, Keita – Hleb (Xavi, 85.) – Krkic (Messi, 58.), Iniesta (Márquez, 53.).
Továbbjutott: a Barcelona 3-1-es összesítéssel

Bilbao-Sevilla 3-0 (3-0)
Gól: Martinez (4.), Llorente (34.), Toquero (37.)
Tj.: a Bilbao 4-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik