Élet-Stílus

Elsötétül a Turul

A főváros mellett eddig négy megyeszékhely és nyolc település csatlakozott a Föld Órájához, a WWF klímavédelmi akciójához – március 28 án este fél kilenckor egy órára sötétbe borul minden.

A Föld Óráján Budapesten kívül négy megyeszékhely: Győr, Eger, Tatabánya és Székesfehérvár fényei alszanak el. Emellett elsötétül a siófoki víztorony, a zsámbéki romtemplom, a tatabányai Turulszobor, Csömör, Nagykálló, Sándorfalva, Villány, Herceghalom és Pilis is. A világméretű akcióhoz csatlakozott a Fővárosi Állat- és Növénykert, regisztrált a Magyar Csillagászati Szövetség és a Világítástechnikai Társaság. Lekapcsolja a kivilágítást a Le Meridien Budapest Hotel is.

Minden ember, szervezet és település részvétele számít, hiszen csak közös összefogással tudjuk megmutatni, hogy igenis tehetünk az éghajlatváltozás csökkentése érdekében– mondta Csáki Roland, a WWF Magyarország kommunikációs igazgatója.

Az idei Föld Órája akcióra világszerte eddig közel ezer város csatlakozott. Elsötétül Párizs, a fény városa, Sydney, Rio de Janeiro, London, Peking, Róma, Moszkva, Los Angeles, Hong Kong, Dubai, Szingapúr, Athén, Buenos Aires, Toronto, Sydney, Mexikóváros, Isztambul, Koppenhága, Manila, Las Vegas, Brüsszel, Fokváros és Helsinki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik