Élet-Stílus

Új vezetőt kap a magyar Suzuki

admin
admin

2009. 03. 04. 18:02

A Magyar Suzuki Zrt. élére Takeucsi Hiszasi személyében új vezérigazgató került, miután Ozava Iszao vezérigazgató új megbízást kapott az anyavállalatnál, a Suzuki Motor Corporation (SMC) kötelékében, március 1-jei hatállyal.

A társaság szerdai közleménye szerint új feladatkörében Ozava Iszao a Suzuki Motor Corporation tengerentúli leányvállalatainak működését felügyeli, különös tekintettel azok pénzügyi és adminisztratív részlegeire, a gépjármű- és a motorkerékpár-értékesítési piacokon egyaránt.

Az SMC a rendkívül nehéz pénzügyi helyzetre tekintettel erősíteni kívánja központi operációját: az újonnan létrehozott osztály ellátja a tengerentúli leányvállalatok további pénzügyi felügyeletét, és ezzel támogatást nyújt az anyavállalat számára.

A Magyar Suzuki Zrt. irányítása előtt Ozava Iszao, aki 1978 óta dolgozik az anyavállalat kötelékében, a Suzuki Motor Corporation közép- és kelet-európai régiója járműipari hálózatának marketing-csoportvezetőjeként tevékenykedett. A magyar leányvállalatot 2007 áprilisa óta vezette.

Takeucsi Hiszasi 2007. októberben csatlakozott a Magyar Suzuki Zrt. vezetői testületéhez vezérigazgató-helyettesként és az igazgatósági testület tagjaként, feladatkörében a vezérigazgató munkáját támogatta.

A szakember magyarországi megbízása előtt a Suzuki Motor Corporation központjában a vezérigazgatói titkárságot vezette. Karrierje az Suzuki Motor Corporation kötelékében 1986-ban kezdődött, miután befejezte tanulmányait a Yokohama Nemzeti Egyetemen, üzleti tudományok szakon. Később, 1986-1997 között az európai marketing osztály munkatársa volt, majd 1997-2003-ban a Suzuki ausztráliai leányvállalatát vezette Melbourne-ben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.