Élet-Stílus

A pályán halt meg a német kézis

A korosztályos német válogatott átlövője, a 20 éves Sebastian Faisst a svájciak elleni barátságos mérkőzésen esett össze. Egy órán át próbálták az orvosok sikertelenül újraéleszteni, feltehetően agyérelzáródás okozta a halálát.

Tragédiával végződött a német U21-es kézilabda-válogatott schaffhauseni kirándulása. A svájciak elleni barátságos mérkőzés 34. percében Sebastian Faisst egyszer csak összeesett. A németek csapatorvosa egy órán át próbálta újraéleszteni a posztján az egyik legnagyobb reménységnek tartott Faisstot, de nem sikerült megmentenie.

A Bundesligában szereplő Dormagen játékosának Kurt Steuer feltételezése szerint agyérelzáródás okozhatta a halálát, de a csapatorvos hivatalos diagnózissal egyelőre nem tudott szolgálni. A mérkőzést a történtek után természetesen félbeszakították, a játékosokkal pszichológusok foglalkoznak.

A 20 éves Faisstot posztján az egyik legnagyobb tehetségnek tartották. Pályafutását a TV Alpirsbach csapatában kezdte, 2004-ben szerződött a TuS Schutterwaldhoz, a 2007-2008-as szezont pedig a HSG Konstanznál töltötte. Idén a Dormagen játékosaként 22-szer volt eredményes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik